İLK DEFA

                                         İLK DEFA

İlk  defa TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ ortak  bir kannatte buluştu. çocuklarımızın ,gençlerimizin uyuşturucu tuzağından bonzainin tuzağına düşülmemesi için ve molotofun gösteri ve yürüyüşlerde kıullanılmasının masum olmadığının kanaatı oluştu .

Anlayamadığımız yargıtayca bunlar zaten ateşli silahlar kapsamına alınmamışmıydı ?.

Uzunca zamandır söz konusu edilen iç güvenlik yasası mecliste kavga gürültü döğüş bağrış iktidarca yasalaştırılmaya muhalefetçe de tepkilerle sürdürülmeye çalışılıyor.

Tartışılan iç güvenlik yasaları toplumun güvenliği ve huzuru için her ne kadar tartışılıyorsa da hiç uygun olmayan görüntüler toplumda bayağıca tepki görmüş olmalıki meclis tv zaman zaman ara vermek zorunda bırakıldı .

Ancak iktidarda da muhalefettede bilrek veya bilmeyerekte olsa  ortak bir kanaat oluşmuş ki  gidişat iyi değil .

İktidarca iç  güvenlik yasasıyla ilgili  yeni değişik ve kapsamlı önlemler alınması zaruri görünmüş olmalı ki istenilsede istenilmesede adı geçen yasaları geçirmek istemekte ihtiyaç olduğu  görülmüş .

Muhalefetin ısrarla iktidarca  olmassa olmaz denilen yasaların milletçe iyi olmayacağını bir çok haksızlıklara sebep olacağını  ve hatta bu yasaların kabul edilmemesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini  üç nuhalefet partisi de yine ilk defa bütünlük içinde reddediyorlar .

Yazının başlığında da ilk defa başlık atmamıza sebep olan bir neden var ki  gidişatın gelecek günlerin  iyi olamayacağını  ön görmüş olan iktidar  ve muhalefetçe de alınacak olan tedbirlerin hiç de masum olmaddığının kavgası veriliyor gibi .

Halk olarak bütün bu kavgaların gerisinde kalan nedenini anlayamadığımız yasaların  neden bu kadar ısrarla çıkartılmak istenmesi üç muhalefet partisininde ilk defa bir araya gelerek neden bu kadar karşı çıkıldığının içeriği önce mecliste iyice anlatılıp konuşulması ve topluma anlatılması gerektiğini düşünmekteyim .

Meclisin kanaati o ki hiç te masum olmayan bir çok hukuksuzluklara sebep olabileceği düşünüldüğü yerde iç güvenlik tedbirlerinin halkın huzur ve refahının sağlanması için gerekli olduğu düşünüldüğü yasaların yasallaştırılması mecliste millet adına yetkili vekillerin bu kadar asabileşerek ittirip kaktırmalar yumruklar tokmaklar milletçe anlaşılamamaktadır.

Ya biz milletçe bir şeylerin farkında değiliz yada vekillerimiz bir çok şeyin farkında millet ve vekiller arasında büyük bir uçurum var anlaşılamamakta .

Bütün vekillerimizin vekilliği başladığında ettikleri yemin akla geldikçe milletçede bir şeylerin iyiye gitmediği veyada uzlaşı kültüründen çok yoksun olduğu kanaati açığa çıkmakta .

Durup dururken neden bir iç güvenlik yasası çıkartılmak zorunluluğu varsa da .

Muhalefet partileri gidişatın iyi olmadığını söylüyorsada iktidarında yeni iç güvenlik yasalarının çıkmasının zorunlu olduğunun iddasındalar  NEDEN .

Saygılar sevgiler benden sağlıklı mutlu yarınlarda siz değerli okuyucularımızın olsun.

                                                               SEDAT YILMAZ.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR