İLK ADIMLARINI ATTI

İLK ADIMLARINI ATTI
MEDİCAL PARK FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİNDE İLK ADIMLARINI ATTI

Mardin’de yaşayan 3 yaşındaki serebral palsi hastası D.A.A Medical Park Samsun Hastanesi, Fizik Tedavi Ünitesinde ilk adımlarını attı. Ekim 2015’te Medical Park Samsun Hastanesi’ne ailesi tarafından getirilen D.A.A.  hastaneye getirildiğinde oturamıyordu ve bacaklarının üzerine basamıyordu. 90 seanslık Fizik tedavi sonrasında artık oturabiliyor ve yürüyebiliyor.

Medical Park Samsun Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinden Uzm. Dr. Ayşegül Başar “Hastamız polikliniğimize geldiğinde oturamıyordu ve ayakta duramıyordu. Daha önce hastaya düzenli tedavi uygulanmamıştı. Serebral palsi tanısı koyduğumuz hastamızın ailesine, yapılan muayene sonrasında fizyoterapi programı ile sonuç alabileceğimizi bildirdik. Mardin’de yaşadıkları için onlar için zor bir süreç başlayacaktı, ailede kabul edince 90 seanslık tedaviye başladık ve düzenli olarak tedavimize devam ettik. Fizyoterapist Didem Seven’in ilgi ve bilgisi sayesinde de artık D.A.A. oturabiliyor ve desteksiz olarak yürüyebiliyor.”şeklinde ifade etti.

Medical Park Samsun Hastanesi, Fizik tedavi Ünitesinden Fizyoterapist Didem Seven “D.A.A. ünitemize geldiğinde 90 seanslık, hafta da 5 günlük bir program uygulayacağımızı annesine söyledik. Tedavileri aksatmadan gelmeleri konusunda annesini bilgilendirdik. Düzenli bir fizik tedavi uygulaması sonucunda iyi sonuçlar alabileceğimizin bilgisini verdik. Hiçbir cerrahi işlem görmeden, ilaç tedavisi görmeden sadece fizik tedavi ile hastamızda ilerleme kaydettik.  Artık gövde dengesi oluştu ve adımlar atmaya başladı.”diye konuştu.

Mardin’de yaşadıklarını ve bir tanıdık önerisi ile Medical Park Samsun Hastanesi’ne geldiklerini söyleyen D.A.A.’nın annesi S.A. “Daha önce farklı merkezlere de gitmiştik ama olumlu sonuç alamamıştık. Ailecek uzun ve zorlu bir süreç geçirdik. Çocuğumun yürüyebildiğini görmek bizleri inanılmaz mutlu etti. Bu zorlu süreçte bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Uzm. Dr. Ayşegül Başar, Fizyoterapist Didem Seven, Fizik Tedavi ünitesi ekibine ve tüm Medical Park Samsun Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.