İLK ADIM SAMSUN'DAN

İLK ADIM SAMSUN'DAN
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Seçim çalışmalarına, Partisi'nin düzenlemiş olduğu Samsun mitinginde halkın tamamına yakınını kucaklayan müjdeler verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi coşkulu bir halk topluluğuna "Haydi Bismillah diyerek ilk adımı atmaya var mısınız?" diye sordu.

İSTİKLAL MEŞALESİ
Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada, "İstiklal mücadelemizin ilk adımlarının atıldığı noktadayız. 1 Kasım'ın meşalesini şimdiden yakmışsınız. İstiklal mücadelemizin 'ilk adımlarının atıldığı' Samsun'da ilk mitingimizi yapıyoruz. Samsun'un temsil ettiği İstiklal Meşalesi'nin önemi büyük. Haydi Bismillah diyerek ilk adıma atmaya var mısınız?" diyerek halkı coşturdu.

DÜĞÜMÜ SAMSUN ÇÖZECEK
"Türkiye'nin meselelerini çözecek bir hükümet 7 Haziran'da çıkmadı. Bu düğümü bu sefer Samsun çözecek. Samsun her zaman diktir. Harekete hazırdır. Samsun her zaman demokrasiye güç veren şehir olmuştur. Bu yüzden her zaman Samsun'dan yola çıktık. 1950'de tek partiye karşı düğümü siz çözdünüz. 2002'de Sayın Cumhurbaşkanımız yola çıktığında düğümü siz çözdünüz."diye konuştu.

BLOK SİSTEMİNİ ÇÖKERTTİK
7 Haziran seçiminde biz ne dediysek arkasında durduk, diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP'nin blok siyaseti, Bahçeli'nin hayır siyaseti ve HDP'nin terör siyaseti çözüm getirmedi. Blok sistemini TBMM Başkanlık seçiminde çökerttik. Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etti. Bahçeli bir te bizimle içtiği çaya hayır demedi, diğer her şeye hayır dedi." ifadesinde bulundu.

OPERASYONLAR SÜRECEK
Operasyonla ilgili konuşmasına devam eden Başbakan Davutoğlu, "Silahlar tamamen terk edilmedikçe, şehirlerimiz illegal çetelerden temizlenmedikçe bu operasyonlar kararlılıkla sürecek. Silahlarını teslim edecekler, üzerine beton dökülecek. Bu olmadığı sürece operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Şehit asker ve polislerimizin kanı yerde kalmayacak" şeklinde konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİ
"Konuşmasının sonlarına doğru sakladığı seçim beyannamesini de açıklayan Başbakan şöyle konuştu," 
Kadın girişimcilerin, 100 bin TL'ye kadar 5 yıllık vadeli kredileri için yüzde 85 oranında kefaret imkanı sağlayacağız. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdemi izni şeklinde değerlendireceğiz." 
 
ANNELER ÇOCUKLARIYLA BERABER
"İlk çocukta 2 ay, üçüncüde 4, ay üçüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışacak anneler tam ücret alacaklar. Günün yarısı işte diğer yarısı çocuklarla geçecek. Biz burada kadınlarımızın annelik ile meslek arasında bir tercih yapmasını istemiyoruz. Bu süreden sonra kadınlarımız hala çocuklarının yanında kalmak isterlerse çocukların eğitim yaşına kadar yarı zamanlı çalışabilecekler." 

GENÇLERE 50 BİN LİRA
"Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 bin lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayacağız." 

İŞ BULANIN MAAŞI DEVLETTEN
"İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.Bu hem işçiye hem iş verene destektir. Gençlerin istihdamının  bu derece desteklendiği dünyada örnek yoktur. Gençler ya kendi işini kursun, ya da bir işe avantajlı müracaat etsin. Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız.Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız."
 
EMEKLİYE YENİ ZAM
"Bütün emeklilerimizi  kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. 7 Haziran öncesinde  verdiğimiz söz, gelir adaletini sağlayacak şekilde emeklilerimizin alt gelir  tabakasının seviyesini yükseltmişti. Yani bin liraya kadar olan emeklilerimize  100'er lira, bin 100 liraya kadar olanları bin 100'e tamamlamıştık, bir gelir  düzeltmesi yapmıştık. Şimdi bütün emeklilerimize, hepsine ayda 100, yılda bin 200  lira. Yani takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maaş ölçeğinde yeni zam  yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun."
 
KESİNTİ KALDIRILIYOR
"Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz Bağ-Kur sigortamızın sosyal güvenlik primi kesintisini tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. TOKİ evleri ile emeklileri ve asgari ücretlileri konut sahibi yapacağız. Herhangi bir emeklimiz 250 TL ile ev sahibi olabilir."
 
ESNAFA FAİZSİZ KREDİ
Önümüzdeki dönemde  esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin Türk  lirasına kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. KOBİ'lerin finansmana erişimini  artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri  tümüyle kaldıracağız. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok  önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika  yapacağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi  indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu  imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız...
 
ASGARİ ÜCRET 1300 TL olacak.
Tüm okullarımızda tam  gün eğitim öğretime geçilmesini sağlayacağız. İkili eğitim öğretim kalmayacak,
polislerin ek göstergelerine zam yapacaklarını söylerken askerlerle ilgili de çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
 
TAŞERON ÇALIŞANLAR
 Taşeronluk çerçevesinde  kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum