İLİM YAYMA CEMİYETİ 65 YAŞINDA

İLİM YAYMA CEMİYETİ 65 YAŞINDA
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İlim Yayma Cemiyeti’nin 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti'nin Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti’nin ülke genelindeki 151 şubesi, 129 öğrenci yurdu ve 20 bin öğrencisiyle hizmet ettiğini belirterek, “Sizler bu çalışmalarınızla milletimizin umudu oldunuz. Sizler bu ülkenin hayat damarlarının kurutulmaya çalışıldığı bir dönemde millete güç ve kuvvet verdiniz. İlim Yayma Cemiyeti'nin tarihi, bu aziz milletin öz evlatlarının hikayesidir." dedi.

Kut'ül Amare Zaferi’in görmezden gelenler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kut'ül Amare, bu milletin Avrupa ülkeleri tarafından 'hasta adam' olarak ilan edildiği, topraklarının paylaşıldığı, beka mücadelesi verdiği kritik bir dönemde kazandığı abidevi bir zaferdir. Ama buna 'hayır ben bunu zafer olarak kabul etmiyorum, etmeyeceğim' diyen bazı ayağı yere değmeyen, kendini bilmez, haddini bilmez tipler de var. Yıllarca bizlere unutturulmaya, hafızalarımızdan tamamen silinmeye çalışılan bu zafer, aynı zamanda ülkemizdeki çarpık tarih anlayışını da gözler önüne sermektedir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Paralel Devlet Yapılanması ile mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürdüklerini kaydederek, "Şu anda çok ciddi bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı kaçtı gitti. Dedik ya inlerine gireceğiz, girdik ve giriyoruz. Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz. Paralel Yapı'ya kaptırılan her bir masum evladımızın vebali bizlerin üzerindedir. Biz daha fazla çalışarak, daha fazla hizmet gerçekleştirerek evlatlarımızın bu tür şer şebekelerinin pençesine düşmesinin önüne geçmek mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.​

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.