İLGİNÇ İDDİA

İLGİNÇ İDDİA
Tabipler odası seçimini kaybeden liste ile ilgili;İLGİNÇ İDDİA

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Tabipler Odası seçimleri yapıldı. Seçimde,  sağ görüşlülerin oluşturduğu ve seçimi kaybeden listeyi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehel, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Fatih Özkan’ın hazırladıkları ve listede cemaat mensuplarının da olduğu ve bu nedenle de listenin seçimi kaybettiği iddia edildi.

AK PARTİ İKTİDARINDA SOLCULAR KAZANIYOR

Tabipler odası seçiminde sağ görüşlülerin içerisinde yer aldığı ve kaybeden listede tanınan simaların olmayışı ve özellikle sağlık alanında AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen hiç kimsenin listede olmayışının birçok sağ görüşlü hekimin tepkisini aldığı ve seçimin bu nedenle kaybedildiği iddia edildi. Daha önceki dönemlerde Dr. Mithat Günaydın’ın kazandığı seçimi şimdi neden kaybettiklerini anlayamadıklarını dile getiren bazı hekimler bunun tek nedeninin listeyi hazırlayan ekibin hekimlere üstten bakması ve ciddiye almaması olduğunu iddia ettiler.

 

SAĞLIK ÜST YÖNETİMİ KOMPLE DEĞİŞMELİ

Sağlık üst yönetimini son yıllarda elinde bulunduran bazı kişilerin Samsundaki tüm dengeleri AK Parti lehine değil kendi çıkarları lehinde kullandıkları ve bu nedenle de sağlık adına yapılan atamaların ve yatırımların AK Parti politikaları ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı iddia edilirken, özellikle Paralel yapının sağlık alanında hâlâ daha çok güçlü olmasının tek nedeninin de bu ekibin onlara çok yakın olduğu iddia edilmekte.

VEKİLLER VE TEŞKİLAT ACİLEN BU KONUYA EL ATMALI

Sağlık alanındaki atama, tayin ve yatırımların ciddi anlamda sıkıntılı bir süreçte olduğunu ifade eden sağlık camiası mevcut sağlık yönetiminin yaptığı atamalar ve harcamaların ciddi anlamda incelenmesi gerektiğini, bu konuda il başkanlığının ve milletvekillerinin acilen devreye girmesi gerektiğini iddia ettiler.

PARALEL YAPI SAĞLIKTA HÂKİM

Paralel Yapı’nın sağlık yönetiminde ciddi anlamda hâkim olduğunu ve Paralel Yapı’nın elinde bulunan bazı özel hastanelerin SGK’ya kestikleri faturaların kamu hastanelerinden yüksek olma nedeninin Kamu Hastaneleri Birliği’ndeki Paralel Yapılanma’nın bir göstergesi olduğunu iddia eden sağlık camiasının bazı etkili ve yetkilileri bu konunun derhal incelenmeye alınması gerektiğini de özellikle ifade ettiler.  Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum