İLÇE YÖNETİMİ DÜŞTÜ

İLÇE YÖNETİMİ DÜŞTÜ
AK Parti Tüzüğü’nün 52. Maddesi gereğince Atakum’da;İLÇE YÖNETİMİ DÜŞTÜ

        AK Parti Genel Merkezi’nin talebi doğrultusunda Atakum İlçe Yönetimi’nden 21 kişinin istifası sonucu toplam 30 asil 3 yedek üyesi bulunan İlçe Yönetimi Parti Tüzüğü’nün 52. Maddesi’ne göre düştü. Tüzük, asil ve yedek üyelerinin toplamının yarısından aşağıya düşmesi halinde ilçe yönetiminin kendiliğinden münfesih sayıldığını hüküm altına almakta. Toplamda 30’u asil 3’üde de yedek olmak üzere 33 üyesi bulunan Atakum İlçe Yönetimi’nden  21 kişinin istifa etmesi ile yönetimde bulunması gereken asgari 17 kişinin yerine 12 kişinin istifa etmemiş olması neticesinde tüzükte belirtilen sayının altına düşülmüş olması  sonucu yönetim münfesih yani kendiliğinden düşmüş oldu.

      AĞZI OLAN KONUŞUYOR

      AK Parti Tüzüğü açık ve net ortada olmasına rağmen bazı yerel gazetelerin Atakum İlçe Başkanı’nın istifa etmediğini, Parti Genel Merkezi’ne rest çektiğini yazmış olmaları her zaman yaptıkları gibi işlerine ne kadar vakıf olduklarını  tekrar ortaya koymuş durumda. AK Parti Tüzüğü’nün 52. Maddesi açıkça ortada olmasına rağmen Atakum ilçe Yönetimi’nin salt çoğunluk olan 17 kişiden fazlasının istifa etmesi sonucunda düştüğü açık ve net ortada olmasına rağmen bu gerçekleri görmezlikten gelen basının ne kadar bilgisiz iş yaptığının delilidir.

   İŞTE TÜZÜK MADDESİ;

Yönetim Kurulunun Münfesih Hâle Gelmesi

Madde 52- Yönetim kurulunun münfesih hâle gelme şartları:

  1. Yönetim Kurulu Üye Tamsayısının Salt Çoğunluğun Altına Düşmesi; yönetim kurulu üyeliklerinde meydana gelen boşalmaların yedek üyelerin çağrılması yoluyla doldurulmasına rağmen, yönetim kurulu üye tam sayısının yarıdan aşağı düşmesi durumunda yönetim kurulu kendiliğinden münfesih hâle gelmiş sayılır.   

                                GAZETECİLİK BELGELİ İŞ YAPMAYI GEREKTİRİR

      Gazetecilik mesleğini uzun yıllardan beri yaptığını iddia eden bazı kişilerin bilmeden, okumadan, kulak dolgunluğu ile yaptıkları haberler sonucunda kamuoyu nezdinde düştükleri durumu siz değerli okurlarımızın takdirine sunuyoruz. Yasaları, Tüzükleri, Yönetmenlikleri okumadan yapılan haberlerin ne kadar inandırıcı olduğu da ortada. Ahmet Ufuk ERKAN

      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.