Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

İLAHİ YARDIM

18.Mart.1915 Çanakkale’de Mehmetçik destanlar üzerine destanlar yazıyor. Mucizeler peş peşine yaşanıyor. Bunlardan biriside Anzak deresi, Damakçı bayırında küçük bir tepededir. Tepenin üstünü gizemli bir bulut kaplamıştır. Rüzgârın tesirli esintisine rağmen, bulut hiç yerinden kımıldamamaktadır, sanki orada nöbet tutmaktadır. Düşman İngiliz askerleri tam İKİ YÜZ ALTMIŞ YEDİ kişidir. Tek tek ve toplu halde buluta girenler hiçbir noktadan dışarı çıkamıyor, ne silah atılabiliyor nede bir ses ve seda çıkıyordu. Bulut içindeki ışık pırıltıları sanki şekiller çiziyor, Yüce bir gücün işleyişini dışa vuruyordu.

 

Tepede onca rüzgâra rağmen, kımıldamadan saatlerce duran bulut, rüzgârın dinmiş olmasına rağmen aniden gökyüzüne yükselmeye başladı. Yakınlarda kümelenmiş bekleyen diğer bulutlarla birleşerek gözden kayboluverdi.

 

Bulutlar gitmiş ancak tepedeki buluta giren iki yüz altmış yedi asker de sırra kadem basmıştı. Ne askerler, ne silahlarından hiçbir iz yoktu. Daha gerideki mevzilerdeki İngiliz birlikleri olanları seyir ediyor, ancak olanlara bir mana veremiyorlardı.

 

Mehmetçik te aynı olayı bulunduğu yerdeki siperlerinden takip ederek, gözlerinin önünde tecelli eden bu, Allah’ın yardımına ŞÜKÜR SECDESİ ’ne varıyordu

 

. Olaydan bir gün sonra, Bayram namazı kılacak olan, Mehmetçiğe bir kale görevi yapan aynı bulutlar, Mehmetçiği korurken, 267 tam teçhizatlı İngiliz askerinin bulutla birlikte ortadan kayboluşuna bir mana veremezlerken.  İngilizlerin Başbakanı CHURCHİLL “Anlamıyor musunuz . ?????Biz Çanakkale’de Türklerle değil, Allah ile savaştık, Tabii ki yenildik.! Diyordu. 7 batılı devletin İttifak kuvvetleri ve teknolojik silah üstünlüklerine rağmen, Çanakkale de Destanlar üzerine DESTANLAR yazan Müslüman Türk askeri, için Savaşın İngiliz Komutanı HAMİLTON “ Biz Çanakkale’ de sizin süngülerinizden, mavzerlerinizden kaçmıyorduk. Önünüzde, tanımadığımız, kendilerine top tüfek işlemeyen, YEŞİL SARIKLI LEVENTLER vardı, biz onlardan kaçıyorduk.” İtirafını yapıyordu.

 

Bütün bunları rağmen, İtilaf devletleri safında yer alan, İngiltere, Fransa, Rusya,İtalya ve sonrasında ABD. bir blok oluştururken.

 

İttifak Devletleri Almanya, Osmanlı İmparatorluğu, Avusturya, Bulgaristan olarak saf tutmuştu.

 

Bu savaşta 325.000 Osmanlı askeri, ŞEHİT olurken. Sakat, Esir ve Kayıplarla zayiatımızın 975.000 rakamını bulduğudur.

 

Geçmişimiz,tarihimiz nice harikalıkları destanlaştırırken,bu günkü savaşımızda nice bu tür harikalıkların öne çıkacağıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR