İL BAŞKANLARINDAN TERÖRE LANET!

İL BAŞKANLARINDAN TERÖRE LANET!
Samsun'da AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları Fransa'nın Paris şehrinde yaşanan terör saldırısını kınadı.

İl başkanları, terörün dili, dini, ırkı ve mezhebinin olmadığını vurgularken yaşanan bütün terör saldırılarının karşısında oldularını söyledi.

"TERÖRÜN HER ZAMAN KARŞISINDAYIZ"

Terörün her zaman karşısında olduklarını belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve terörü kesinlikle kabul etmiyoruz. Terörle mücadele uluslararası bir iştir ve terör kanayan bir yaradır. Bizler şimdiye kadar terörün her türlü eziyetini çektik ve her zaman karşısında olduk. Hala da çekmeye devam ediyoruz. Dünyada terörle hep beraber mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum. Birleşmiş milletler, terörle mücadeleyi Terörle Mücadele Bürosu açıp hep beraber yapması lazım. Yoksa bu iş başka türlü önlenmez." şeklinde konuştu.

"İSLAMDA KATLETMEK YOKTUR!"

IŞİD terör örgütünün düzenlediği saldırılarda islam adını kullanmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, "Paris'teki terör saldırısında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Bu saldırıyı kınıyorum. Terörün dili, dini ve ırkı olmaz. Ankara'daki eylemi yapan terör örgütü orada da aynı şekilde eylem yaparak yüzlerce can aldı. İşin üzücü tarafından bu saldırılar islam adı altında yapılıyor. IŞİD denilen örgüt her yaptığı eylemi din adına yaptığını söylüyor. Fransa'da bu eylemi din adına yapıyorum diyen zihniyet de orada islama karşı oluşan sempatiyi antipatiye dönüştürüyor. Bizim dinimizde insan katletmek diye birşey yoktur. Terörü oluşturanlara da bizzat yapanlara da lanet olsun." dedi.

"HER TÜRLÜ TERÖRÜ KINIYORUZ"

Türk Milleti'nin güçlendikten sonra dünyaya barışı getireceğine inandığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, "Yıllardır terörden dolayı sıkıntı çeken bir ülkeyiz. Bu zamana kadar teröre bir çok kardeşimizi, canımızı verdik. Terörün dili, dini, ırkı ve mezhebi olmaz. Her türlü terörü kınıyor ve lanetliyoruz. Bu konuda da Fransa halkına baş sağlığı diliyorum. İnşallah bu eylemler son olur. 10 Ekim tarihinde Ankara'daki saldırıda Türkiye'den 102 vatandaşımız canını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde de Fransa'da yüzlerce can kaybı yaşandı. Bunların son bulup, dünyaya barışın gelmesi lazım. Biz; 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' diyen bir atanın çocuklarıyız. İnşallah Türk Milleti çok güçlü olduğu zaman dünyaya barışı getireceğine inanıyoruz. Bu nedenle de Milliyetçi hareketli siyaset yapıyoruz. Türk Milleti'nin çok güçlü olmasını ve dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum. Fransa'da, Japonya'da Çin'de, Orta Asya'da, Müslüman coğrafyasında, Amerika'da terör yoluyla ölen kişilerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum