İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Mezuniyet TöreniKurupelit kampüsünde yapıldı.

Mezuniyet Törenine; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Prof. Dr. Şenol Eren, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Şarkıcı Ceylan’ında aralarında bulunduğu öğrenci aileleri katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki 3 ayrı bölümden (İktisat, İşletme ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü) 2014-2015 öğretim yılında 250 öğrencisi mezun oldu.

Törenin açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan yaptı. Prof. Dr. Doğan “Fakülte Programlarının temel amacı ulusal ve küresel düzeyde ihtiyaç duyulan alanında uzman, yabancı dil bilen, araştıran sorgulayan, yeni düşüncelere ve kendini geliştirmeye açık, eleştirel düşünme becerisine sahip mezunlar yetiştirmektir. Fakültemiz bulunduğu bölgenin en güçlü eğitim kurumudur. Sevgili öğrenciler, ülkemizin önemli bir üniversitesinden ve fakültesinden mezun oluyorsunuz. Bilimsel ve mesleki bilgilerinizin yanı sıra, insan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz, sevgi, saygı, hoşgörü ve sabır hepinizin yoldaşı olsun” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “Türk milletinin bireyleri olarak sizler sadece bu coğrafyadan mesul değilsiniz, bizim sadece kendimiz için değil, özellikle çevredeki insanlar, ve dünya içinde çok çalışmamız, çok bilgilenmemiz ve çok öğrenmemiz gerekiyor. Bundan sizde mesulsünüz, bizde mesulüz. Yani Türk milletine dünyanın ihtiyacı var. Dolayısıyla sizlere de sadece Türk milletinin değil, dünyanın da ihtiyacı var. Bu bilinçle hareket etmenizi öneririm” dedi.

Konuşmalardan sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesin ilk üçe giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Süleyman Kaplanve Prof. Dr. Bünyamin Şahin plaketlerini verdi. Ardından 3 ayrı bölümüm ilk üçe giren öğrencileri de Öğretim üyelerinden başarı plaketlerini aldılar.

Şarkıcı Ceylan Kızına Başarı Belgesini verdi

Mezunlar arasında Şarkıcı Ceylan’ın kızı Melodi Bozkurt  da vardı.  İktisati ve İktisat bölümünü derece ile bitiren Melodi Bozkurt,  başarı belgesini annesi Ceylan’ın elinden aldı.   

Törende kısa bir konuşma yapan Ceylan, göz yaşlarını tutamadı. “Kızım ile çok gurur duyuyorum. Allah herkese nasip etsin, bu duygu ifade edilemez.” dedi.

Daha sonra tüm öğrenciler öğretim üyelerinden teker teker başarı belgelerini aldılar ve mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.