İKİNCİ LİSTE KRİZİ!

İKİNCİ LİSTE KRİZİ!
Atakum İlçe Kongresinde, Genel Merkez'in adayına karşı, 2nci bir listenin çıkması, Bafra İlçe Kongresinde yaşananların bir benzerinin Atakum Kongresinde de yaşanması krize dönüştü.

Cumartesi günü yapılan Atakum İlçe Başkanı'nı belirleyecek Kongre'de, Genel Merkez'in adayı Ömer Faruk Şahin'e karşı, liste sunarak yarışa katılan ve Şahin'e rakip olan Bahattin Birinci'nin adaylığı parti içerisinde küçük bir kriz oluşturdu.

Daha önce de benzer görüntü Bafra İlçe Kongresi'nde yaşanmış ve 2nci listeden aday olan kişinin Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından çıkarıldığı ve Genel Merkez'in kararlarına karşı çıktığı, bunun hesabını vereceği Milletvekili Ahmet Yeni tarafından Kongrede kürsüden söylenmişti. Bunun üzerine de Belediye Başkanı Zihni Şahin, Genel Merkez adayına karşı aday çıkarma gibi bir hataya düşmeyeceğini, çıkan adayla bir ilgisinin olmadığını beyan etmiş, Vekil Yeni'ye gönderme yapmıştı.

Şimdi de Atakum İlçe Kongresi'nde Genel Merkez'in adayı Şahin'e karşı 2nci bir aday olarak Birinci çıkmış, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı salonda olmadığı için olsa gerek, Taşçı'nın Birinci'yi desteklediği yönünde algı oluştuğundan, İl Başkanı Fuat Köktaş tarafından suçlandı. Köktaş,"Bugün Atakum İlçesi'nde, AK Parti Genel Merkezi'nin verdiği karara muhalefet eden bir belediye başkanı var. Genel Merkez'de bunun hesabını soracak, ben de bunun hesabını soracağım, sen de bu hesabı vereceksin" yönünde sert bir ifade kullandı.

İl Başkanı Fuat Köktaş'ın sözlerine muhatap olan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise cevap vermede gecikmedi. Resmi Facebook sayfasından ve basın biriminden yaptığı açıklama ile, aday olan Bahattin Birinci'yi kendisinin aday göstermediğini, desteklemediğini, Genel Merkez'in kararlarına her zaman uyduğunu belirtti.

Üç ilçenin kongresinde yaşanan, Genel Merkez'in belirlediği adaylar dışında aday olarak sahneye çıkanlar, AK Parti içerisinde küçük bir kriz oluşturdu. Krize neden olan acaba Genel Merkezi'n belirlediği adaya karşı aday olarak çıkanlar mı, yoksa bu adaylara destek vermedikleri halde, "Arkasında Belediye Başkanı var" sözleriyle Parti Kurmaylarını yanıltanlar mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum