İKİ İLÇEDE ÜRETİCİLERE FİDAN DESTEĞİ VERİLDİ

İKİ İLÇEDE ÜRETİCİLERE FİDAN DESTEĞİ VERİLDİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘Gelir Kaynaklarının Arttırılması Projesi’ kapsamında Kavak ve 19 Mayıs ilçelerinde üreticilere toplam 640 adet badem ve muşmula fidanı dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı üreticileri desteklemeye devam ediyor. Destek kapsamında 19 Mayıs ve Kavak'ta üreticilere 640 adet badem ve muşmula fidanı dağıtıldı. Bugüne kadar da 1 milyon fidan üreticilerle buluşturuldu. Katma değeri yüksek ürünler noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin önemli yatırımları olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun tarım alanında çok zengin bir yapıya sahip. Tarımın daha iyi yerlere gelmesi ve nitelikli tarımın artması için Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerin yanında yer alan projelerimize devam edeceğiz. Şehri her konuda olduğu gibi katma değeri yüksek tarımda da bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi. 

mustafa-demir-001.jpg

Başkan Demir, "Bugüne kadar 1 milyon fidanı üreticilerimizle buluşturduk. Bunun yanı sıra tohum desteklerimiz, ekipman desteklerimiz sürekli devam ediyor. Her zaman tarım diyoruz, üretim diyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü tarım bir ülkenin var olması için mutlaka yaşaması, yaşatılması gereken sektör" ifadelerini kullandı. 

02-020.jpeg

Dağıtılan badem ve muşmula fidanlarının sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu dile getiren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz ise; “Badem önemli miktarda lif ve protein kaynağıdır. E vitamini, B vitaminleri, çinko, kalsiyum, magnezyum ve lifler bakımından zengindir. Kan basıncının dengelenmesine bu sayede tansiyon problemi yaşayanlara yardımcı olmaktadır. Muşmula da özellikle çay olarak tüketildiğinde öksürüğe çare olmakta ve astım, bronşit gibi solunum yollarını etkileyen hastalıklar karşısında da olumlu etkiler göstermektedir. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek vermektedir. Muşmula özellikle, nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarının doğal ilacıdır" diye konuştu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.