İKİ DEVLET BİR MİLLET ANTOLOJİSİ

İKİ DEVLET BİR MİLLET ANTOLOJİSİ
İKİ DEVLET BİR MİLLET DEV ŞİİR ANTOLOJİSİ BAFRA'DA

" Uluslararası Şair Bakışlı Kalemler "adlı, şair ve yazar, eğitimci Sultan Özateş'in hazırladığı yaklaşık 395 sayfalık dev şiir antolojisi piyasaya çıktı ve Bafra'ya da ulaştı.

Bafralı şair, yazar, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay Zerrin'in 4, eğitimci şair ve yazar Bafralı Sülryman Altunbaş ile şair ve yazar, emekli eğitimci Gülseren Akdaş'ın ise 1 şiirle yer aldığı dev antoloji, Türkiye- Azerbaycan'ın kardeşliğini dile getirmek amacıyla" İki Devlet Bir Millet "sloganyla yayınlandı.

Türkiye Sanat Platformu Genel Başkanı Sultan Özateş, Uluslararası Sanat Etkinlikleri kapsamında  Ankara Başkent Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen bir ödül töreni ve el emekleri ve sana sergisi etkinliğinde toplam 388 şairin yer aldığı dev şiir antolojisi etkinliğe katılan şairlere bizzat teslim edildi.

Dev antolojiyi Bafra'dan Bafra Sanat Platformu Başkanı Oktay Zerrin ve Bafra'dan Süleyman Altunbaş ödül törenine bizzat katılarak aldılar. Antolojide ayrıca yine Bafra'dan şair ve yazar Gülseren Akdaş da bir şiiriyle yer aldı.

Kitabın kapak tasarım Fatih Aydın, İç sayfa  tasarımı Fatih Aydın, Bahadır Aydın ve Savaş Güçkıran yaparken Sultan Özateş de hazırlayıp derledi. İmla düzenlemeleri Halil Bozkurt ve Samsun Terme'de eğitimci ve şair, yazar Yılmaz İmanlık tarafından gerçekleştirildi.

Baskı Hazar Matbaacılık Ankara olup her şaire 5 antoloji verildi. Kitaba Sultan Özateş, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Mehmet Ali Selamet, Yılamaz İmanlık, Ertuğrul Özateş, Gurbet Duymuş, Edebiyat Gazetesi ve Azerbaycanlı şair ve yazar Qalibe Caferova önsöz yazdılar.

Bafralı şair Oktay Zerrin'in antolojide" Bir Anne Kalbi, O Sevgin Gibi, Ne Güzeldir Türkiye'miz, Yeter Bana ", Bafralı şair ve yazar Süleyman Altunbaş'ın " Sessizliğimve Sensizliğim Düşüyor Yere" ve Bafralı şair ve yazar Gülseren Akdaş'ın " Tut ki " adlı şiirleri yer aldı.

Ayrıca yine Ankara Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül töreninde Sultan Özateş ve ekibince Oktay Zerrin basın-medya ve Süleyman Altunbaş ise Eğitim Hizmet Şeref ödüllerine lâyık görüldüler. Haber Merkezi- Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.