İHMAL İDDİASI YARGIDA

İHMAL İDDİASI YARGIDA
İhmal davasında 2 doktorun yargılanmasına başlandı

SAMSUN'da 37 yaşındaki Bedriye Altun’un, bıçakladığı eşi 42 yaşındaki Erdoğan Altun'un tedavi gördüğü hastanede doktor ihmali nedeniyle öldüğünü iddia edip savcılığa şikayette bulunmasının ardından iki doktorla ilgili yargılama süreci başladı. Bugün gerçekleştirilen ilk duruşmada, Uzman Doktor B.T. ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Y.K. hakim karşısına çıktı.

Olay, Canik İlçesi'nde 2014 yılı Kasım ayında meydana geldi. İddiaya göre olay günü eve alkollü gelen 5 çocuk babası Erdoğan Altun, çocuklarını dövdü. Araya geren eşi Bedriye AIltun'u da dövdükten sonra evden ayrıldı. Bir süre sonra tekrar eve gelen Erdoğan Altun ile eşinin arasında yine kavga çıktı. Mutfaktan bıçak alan Bedriye Altun, kocasını tek bıçak darbesiyle karnından yaraladı. Daha sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı Erdoğan Altun, tedavisinin ardından taburcu edildi. Kadın ise ifadesi alındıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bırakıldı.

BİR GÜN SONRA FENALAŞIP ÖLDÜ

Bir gün sonra evinde fenalaşan Erdoğan Altun tekrar Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülüp yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Tekrar gözaltına alınan Bedriye Altun, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.  

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bedriye Altun, tahrik altında yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan 5 yıl, 5 ay hapis cezasına çarptırıp cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. 

DOKTORLARI ŞİKAYET ETTİ

Olay sonrasında Bedriye Altun, eşinin ölümünde tedavi gördüğü hastanede kendisine müdahalede bulunan Uzman Doktor B.T. (34) ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Y.K.'nın (62) ihmali olduğu iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu. Adli Tıp Kurumu’nun olayda ağır hizmet kusurunun olduğunu belirtir raporu doğrultusunda iki doktor hakkında 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Uzman Doktor B.T. savunmasında şunları söyledi:

"Ben kesiyi görünce, delici kesici alet yaralanması olduğunu anladım. Adli dosya açtırdım. Hastaya gerekli tahlilleri yaptırdık. Tomoğrafi ve filmleri çekildi. Her şeyin normal olduğunu tespit ederek hastayı gözlem altına aldırdım. Genel Cerrahi Uzmanı Y.K.'nın görüşü doğrultusunda kesiyi dikerek evine gönderdik." 

CERRAHİ UZMANI: GENEL DURUMU İYİYDİ

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Y.K. da savunmasında, olay günü acil servise inerek yaralı Erdoğan Altun'u muayene ettiğini kaydederek şöyle konuştu:

"Şuuru açıktı genel durumu iyiydi. Karında sol üst kadranda 2- 2.5 santimetre kesi mevcuttu. Bu kesiden içeriye alet sokarak kesinin karına girip girmediğini tespit ettim. Kesinin karına ulaşmadığını tespit ettim. Ayrıca steril eldiven giyerek parmağımla muayene ettim. Yine karına ulaşamadım. Hastanın kan tetkikleri grafileri ve tomoğrafisi normaldi, koridorda diğer sanık ile konuştum. Hastanın şuanda müdahalesine gerek olmadığını, takip edilmesi gerektiğini söyledim ve servise çıktım. Sonra bana iletilen bir durum olmadı."

Erdoğan Altun'un eşi Bedriye Altun ise duruşmadaki ifadesinde, doktorların ihmali olduğunu düşündüğünü belirterek, "Düzgün bir şekilde muayene etselerdi bu durum olmazdı. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı  erteledi. 

TAZMİNAT DAVASI SÜRÜYOR

Ayrıca Bedriye Altun’un Bölge İdare Mahkemesi'ne ağır hizmet kusuru iddiasıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı 260 bin TL manevi, 5 bin TL de maddi tazminat davasının da devam ettiği belirtildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.