İFTARDA YEDİĞİNİZİ SAHURDA YEMEYİN!

İFTARDA YEDİĞİNİZİ SAHURDA YEMEYİN!
Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, oruç tutanların mutlaka sahura kalması gerektiğini belirterek, iftarda yenilen yemeklerin sahurda tüketilmemesi gerektiğini söyledi. 

Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, Ramazan ayının sıcak havalara gelmesi nedeniyle hangi besinlerin tüketilmesi konusunda bilgiler verdi. Oruçlu olunan sürenin uzun olması nedeni ile sahurda doğru besin tüketmek çok önemlidir diyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, "Kesinlikle İftarda yediğiniz yemekleri sahurda yemeyin. İftar için hazırlanan yemekler yağlı ve tuzludur bu yüzden de vücudun dinleneme geçtiği gece vakitlerinde bünyeyi fazla yorar, size kilo aldırabilir hem de sizi gün içinde susatabilir. Bunun yerine kahvaltı yapılması daha doğru olacaktır. Kahvaltıda tüketilebilecek olan haşlanmış yumurta, peynir, süt, yoğurt, tam tahıllı ekmek tok kalmayı sağlarken; domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri ve şekersiz bir şekilde yapılan komposto vücudun su ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacaktır.

qqqqqq2.png

SAHURA KALKMAMAK SAKINCALI MI?
Ramazan ayında uzun süre besin alınmamasına bağlı olarak metabolizma hızında azalma görülür. Sahura kalkmamak ise metabolizma hızında azalmanın yanı sıra iftarda aşırı miktarda besin tüketilmesine yol açabilir, bunun sonucunda da kan şekerinde dengesizlikler ve gastrointestinal sistemde rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden Ramazan’da sağlıklı beslenmeyi sürdürmenin ilk koşulu sahura mutlaka kalkmaktır." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.