İftar sofrası piknik alanlarına taşındı

İftar sofrası piknik alanlarına taşındı
Samsun'da bazı vatandaşlar, ramazanın haziran ayına denk gelmesi ve sıcak hava dolayısıyla iftarlarını Batıpark piknik alanında yapıyor.

Samsun'da bazı vatandaşlar, sıcak hava nedeniyle iftar için Büyükşehir Belediyesi Batıpark piknik alanını tercih ediyor. Bazıları kameriyeleri kullanan piknikçilerin çoğunluğu ise çimenlerin üzerine serdikleri örtülerde oturuyor.İftardan önce piknik alanına gelen vatandaşlar, mangal ve semaverlerini yaktıktan sonra yemek hazırlıklarını tamamlıyor. İftar saatine yakın tamamen dolan piknik alanının üzeri yakılan mangallardan çıkan dumanla kaplanıyor.Piknikçiler, ezanın okunmasıyla oruçlarını açık ve serin havada açmanın keyfini yaşıyor. İftarın ardından da semaverde demlenen çayın keyfi çıkartılıyor.Vatandaşlar, akşam namazlarını da yine burada kılıyor.Çocuklar ise Batıpark piknik alanında hoşça vakit geçiriyor. Çimenlik alanda koşturan çocuklar, oyunlar oynayıp gönüllerince eğleniyor.

"Mangal yapıyoruz, semaverde çayımız da var"

İftarını piknik alanında yapan İsmail Saral, çocuklarıyla piknik ortamında iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.İftarı yaptıktan sonra bazen sahura kadar piknik alanında kaldıklarını belirten Saral, "Sık sık buraya geliyoruz. Mangal yapıyoruz, semaverde çayımız da var. Hem serin hem de farklı bir ortamda iftar açmanın keyfini yaşıyoruz." dedi.Halil Küçük de ailece farklı bir ortamda iftar yaptıklarını anlatarak, oruçlarını ev yerine ağaçların gölgesinde açık alanda açmanın çok daha güzel olduğunu söyledi.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.