İFTAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİ

İFTAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİ
İlkadım Belediyesi tarafından mahallelerde kurulan komşu iftarları üç mahalleyi aynı sofrada buluşturdu, gönülleri birleştirdi

ilkadim-bel-(2).jpgilkadim-bel-(4).jpgilkadim-bel-(10).jpgCedit, Liman ve Hançerli mahalle sakinlerinin birlikte orucunu açtığı iftarda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Komşu iftarlarımızdaki gayemiz; kardeşlik, birlik ve beraberlikti. Gördüğümüz tablo bunun göstergesidir" dedi.

Komşu iftarları kapsamında Liman, Cedit ve Hançerli Mahallesi sakinleri ile buluşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok iftar için kurulan masalarda oturan vatandaşları tek tek dolaşarak Ramazan ayını kutladı. Liman Mahallesi öğretmenler caddesinde düzenlenen iftar yemeğine İlkadım Belediye Başkanı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KOMŞU İFTARLARI GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYOR

Üç yıldır gerçekleştirilen komşu iftarlarının yıllardır eksiksiz bir şekilde amacına ulaştığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Komşu iftarlarımızı üç yıldır başarılı, amacına uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İftar alanında bulunan masaları tek-tek gezdim. Komşular, dede-torun, gelin-kaynana bir araya gelmişler. Bizimde komşu iftarlarını yaparken ana gayemiz buydu. Allah’a şükürler olsun ki, üç yıldır bu gayemizi yerine getiriyoruz. Her şey çok güzel gidiyor, bir yandan projelerimiz hızla yükselirken bir yandan vatandaşlarımızın isteklerini yerine getiriyoruz. Bizler biriz beraberiz bir bütünüz. Tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz. Allah’ın bizlere sağladığı birliğimiz ve beraberliğimiz için Allah’a ne kadar dua etsek azdır. Bizim etrafımızda ki bütün İslam ülkelerinde ne yazık ki, kan var göz yaşı var açlık var sefalet var. Allah’a şükürler olsun ki ayakta dimdik duran bir Türkiye var. Bu sebepten dolayı Türkiye’nin huzurlu olmasını istemeyen dış güçler var ki biz ne kadar güçlü olursak etrafımızı o derece toparlarız ve daha büyük bir ülke oluruz. Ülkemizin huzurunu içerden ve dışarıdan bozmak isteyen şey güçleri Rabbim fırsat vermesin. Allah tekrar tekrar birliğimizi dirliğimizi daim etsin diyor komşu iftarlarımıza katılarak yine birlik beraberlik örneği gösteren halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÖNÜL SOHBETİ YÜREKLERE NAKŞETTİ

Başkan Tok, iftar programının ardından akşam-teravih namazı arası Hastanebaşı Camii'nde Yıldırım Beyazı Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kuru Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen sohbet programına katıldı.  Prof. Dr. Mehmet Ünal, Hastanebaşı Camii'nde verdiği sohbette Ramazan ayı, Kur'an ve Toplum temalı mesajlar verdi. Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek için müslümanlar için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Ünal, Ramazan'ın 11 ayın sultanı olmasının nedenlerini anlattı. Kur'an'dan uzak olan toplumların akıbetinin hayırlı olmadığını söyleyen Ünal, Kur'an ve sünnete tüm müslümanların sarılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Tok, teravih namaz çıkışı cami cemaati ile bir araya gelerek sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.