İFADESİ ALINDI MI?

İFADESİ ALINDI MI?
FETÖ Kapsamında OMÜ eski Rektörü Hüseyin Akan’ın İFADESİ ALINDI MI?

       Görev yaptığı sekiz yıllık Rektörlük süresince OMÜ’yü adeta FETÖ’cületin çiftliği haline getirdiği iddia edilen Hüseyin Akan’ın gerek yaptığı atamalarla gerekse aldığı personelin FETÖ kapsamında görevden alınmasıyla ilgili geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Savcılığı’na çağrılıp ifadesi alındığı iddia edildi. Kamuoyunun merakla beklediği bu gelişmenin ardından Hüseyin Akan’ın da hesap verecek olması toplumu büyük ölçüde rahatlatmış bulunmakta.

         ATANANLARIN BÜYÜK BİR KISMI FETÖCÜ

       Hüseyin Akan’ın görev süresi boyunca OMÜ’ye aldığı personelin büyük bir kısmını FETÖ’den aldığı, yaptığı atamaların da tamamına yakınını FETÖ elemanlarından yaptığı göz önüne alındığında Hüseyin Akan’ın derhal hesap verip yaptıklarının bedelini ödemesi gerektiğinin beklentisi içerisinde olan kamuoyu geçen haftaki gelişmenin devamını beklemekte.

    NEDEN TUTUKLANMIYOR?

     Hüseyin Akan’ın görev yaptığı süre zarfında gerek OMÜ Vakfı’nda, gerek akademik personelde, gerekse idari personelde yaptığı atamalara bakıldığında OMÜ’yü ne hâle getirdiği açık ve net ortada olmasına rağmen bunca öğretim üyesinin açığa alınıp tutuklanmasının ardından Akan’ın neden görevden atılmadığı ve tutuklanmadığı da merak konusu olmuş durumda. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum