İdeal Kaplama Yöntemi

İdeal Kaplama Yöntemi
Dış cephe kaplama yöntemleri günümüz mimarisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Beton ve sığ ve sade bir görünüme sahip cephelerin dış cephe kaplama ürünleri sayesinde daha estetik ve şık bir görünüme kavuşmaları söz konusudur.

yöntemleri günümüz mimarisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Beton ve sığ ve sade bir görünüme sahip cephelerin dış cephe kaplama ürünleri sayesinde daha estetik ve şık bir görünüme kavuşmaları söz konusudur. Bu nedenle eski veya yeni binaların neredeyse tamamında bu tür kaplama yöntemleri kullanılarak binalar daha estetik ve dekore bir görünüme ve duruşa kavuşturulmaktadırlar.

 

 Doğal Koruma ve Yalıtım Yöntemi

 

 Dış cephe kaplama yöntemleri ve ürünleri kullanılarak binaların dış cephelerinin daha farklı ve iyi bir görünüme kavuşturulmasından başka birçok amaca da hizmet etmektedir.

 

 Binlerce liralar harcanarak binalara uygulanan yalıtım sistemleri kaplama ürünleri sayesinde bir nebze de olsa elde edilebilmektedir. Doğa olayları nedeniyle yaşanan iklimsel farklılıklar nedeniyle binaların ısı değerlerinin korunması ürünlerinin önemli faydaları arasındadır.

 

  sistemleri bulunmayan binalar sadece boyama yoluyla estetik görünüme kavuşturulmaktadırlar. Binaların sıvalarına yapılan boyalar zamanla solmaktadır. Bazı iklimlerde tamamen yok olmaya varan silinmeler söz konusu olabilmektedir.

 

 Aşırı rüzgarların, sert yağışların yaşandığı iklimlerde binaların dış yüzeylerine cephe kaplama giydirilmemesi halinde sadece boyalarının değil binaların sıvalarının çatlayıp düşmesi bile mümkün olabilmektedir.

 

 Sert İklimleri Yumuşatır

 

 Rüzgar nedeniyle uzun yıllar boyunca aşınan sıvalar nedeniyle binaların mimari yapısı ve dokusu bozulmaktadır. Estetik görünümü tamamen ortadan kalmakta ve binalar modern bir mimari yapı olmaktan çok uzaklaşmaktadır.

 

 Tüm bu olumsuz etkileri ve oluşumları engellemek dış cephe kaplama ürünleri kullanarak mümkün olabilmektedir.

 

 Dış cephe kaplama ürünleri kaygan zeminli ve kolay temizlenebilir özelliktedirler. Bu nedenle temizlik maliyetlerini azaltmakta ve kolaylaştırmaktadırlar. Ayrıca doğa olayları nedeniyle binalara sürüklenen toz ve partiküllerin binalara yapışmasına izin vermezler.

 

 Sıvı ve gaz gibi atıkların ve sürpüntülerin rüzgar yoluyla sürüklenerek binalara yapışmasına izin vermezler. Böyle bir durumda hızlı müdahale binalar en kısa sürede bu birikintiler ve sürpüntülerden temizlenebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.