İDAM GERİ GELSİN!

İDAM GERİ GELSİN!
Alperen Ocakları Vakfı İl Başkanı Ömer AKKOYUN yaptığı basın açıklamasında Özgecan ASLAN'ın tecavüz edilip vahşice öldürülmesini kınadı.

Ömer AKKOYUN şu açıklamalarda bulundu:

11 Şubat 2015 tarihinde okuldan çıktıktan sonra eve dönüş yolunda kullandığı şehirler arası minibüs yolculuğunda kaçırılan ve yaklaşık 3 gün sonra yanmış şekilde cesedine ulaşılan Özgecan Aslan’ın(20) başta ailesi olmak üzere yakınlarına sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu olayı gerçekleştiren şahıslarında değil insan kalp taşıyan bir canlı dahi olabileceğine inanmıyoruz.
Çok değil bundan 5 sene önce Serap Eser(17) isimli bir kardeşimiz bindiği otobüse Molotof kokteyli atılması sonucu hayatını kaybetmişti. O günden bugüne tam 5 yıl geçmesine rağmen kadınlara yönelik şiddet devam etmekte ve sırf 2014 yılında 200’ün üzerinde kadının farklı sebeplerle hayatını kaybettiği görülmektedir. Özellikle kadın tecavüzleri de çokça rastlanan vakalar olarak karşımıza çıkmakta ve alınan önlemlerin yetersizliği gözlerden kaçmamaktadır.
Bu durumdan özetle konuyu İdam Cezasına getirmek istiyorum. Hepimizin yakından bildiği gibi Türkiyemiz de idam cezası Avrupa Birliği Muktesebatı gereği kademeli olarak kaldırılmış ve uygulanmamaktadır. İdamın kaldırılması başta terör ve cinayetler olmak üzere suç sayısında artışa neden olmuş ve görülen o ki olmaya da devam edecektir.
Buradan yetkililere sesleniyorum. Bırakın Avrupa Birliği ne der, bırakın ABD ne der, bırakın Dünya ne der, biz işimize bakalım, devlete kurşun sıkan askeri polisi şehit eden teröristler ve küçük büyük demeden kızlarımızı kaçırıp tecavüz edenler için uygulayalım, geri getirelim idamı, hak edene hak ettiği muameleyi uygulayalım.


Ömer AKKOYUN konuşmasını "İbreti alemin ders alması için İDAM GERİ GELSİN." diyerek bitirdi.
 
Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.