‘IAA’ Perşembe günü açılıyor

‘IAA’ Perşembe günü açılıyor
Geleceğin teknoloji harikası otomobiller 17 Eylül Perşembe günü Almanya'nın Frankfurt kentinde 'Uluslararası Otomobil Fuarı' (IAA)'da görücüye çıkıyor.

Cenevre ve Paris otomobil fuarlarından sonra dünyanın gözü Frankfurt'ta olacak. Fuar, 27 Eylül tarihine kadar açık olacak.

Dünyanın en hızlı ve en pahalı 1,5 milyon Euro değerinde Bugatti Veyron modelinin yeni versiyonu Chiron-Teaser ilk defa bir otomobil fuarında sergilenecek. Fransa'nın Alsas bölgesinde özel imal edilen Bugatti modeli Chiron-Teaser bin 200 beygir gücünde. Frankfurt'tan önce ilk defa 1897 yılında Berlin'de bir otelde başlayan otomobil fuarı 1951 yılından itibaren her iki yılda bir Frankfurt'ta yapılıyor. Bu yıl Şansölye Dr. Angela Merkel'in konuşmasıyla açılacak olan IAA'ya dünyanın dört bir yanından otomobil sanayisin üst düzey yöneticileri katılıyor. Giriş ücreti 14 Euro olan fuara ilgi yoğun. Frankfurt'ta 230 bin metrekare fuar salonunda 40 ülkeden katılımla ilgi giderek büyüyor.

Hidrojenle çalışan Toyota ve Hyundai modelleri Fuarın gözdesi

Otomobiller artık giderek teknolojiye ayak uyduruyor. Bilgisayar sistemi her modelde kendini gösteriyor. Geleceğin arabalarını kullanmak için artık şoför gerekmiyor. İster şoförlü ister şoförsüz arabalar programlı otomatik kendi gidiyor. Tamirhaneye bile kendi gidiyor. Trafik, oto yollar dijitalleşiyor. Arabalar diğer araçlarla bilgisayar sistemiyle iletişim kurup istenmeyen kazaların trafik sorunların önüne geçilmesi düşünülüyor. Böylelikle araba kullanma zevki giderek ortadan kalkıyor. Fuar'da araba markaların dışında çok sayıda 'Sony' 'Google', 'Samsung', 'Alman Telekom' gibi elektronik dijital hizmet veren şirketler yeni teknolojilerini sergiliyor. Elektrikli, akülü, hybrid arabalar daha piyasaya tam giremeden hidrojenle çalışan araba modelleri Toyota'nın 'Mirai' ve Hyundai'n 'ix 35 Fuell Cell' hidrojenle çalışan modelleri araba piyasasını allak bullak etti. Fuar bu yıl rekor ziyaretçi sayısı kırmayı hedefliyor. Yeni model başta Mercedes, VW, Opel, Porsche, Audi, BMW gibi Almanya'nın önde gelen markaların son modelleri fuar salonlarında yine araba tutkunların heyecanını yükseltecek. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.