“HURREM SULTAN” BÜYÜLEDİ…

“HURREM SULTAN” BÜYÜLEDİ…
1977’de Oytun Turfanda’nın koreografisi ve Nevit Kodallı’nın bestesiyle dünya prömiyeri gerçekleştirilen tümüyle Türk ilk büyük bale eseri ‘Hurrem Sultan’*,17 Ekim Cumartesi akşamı Samsun seyircisiyle buluştu.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’a duyduğu aşkı ve kendi oğullarını iktidara getirmek isteyen Hürrem’in hikâyesini konu alan “Hurrem Sultan”Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci tarafından sahneye koyuluyor. 
Orkestra şefliği Murat Kodallı tarafından yapılan eserin dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı ise Serdar Başbuğ’a ait. Işık tasarımı O. Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen “Hurrem Sultan” balesi  12 Kasım tarihlerinde yeniden sahnelenecek.
        Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin Devlet Opera ve Balesi sahnelerinden sonra Samsun’da seyircisiyle buluşacak olan eserde Hurrem Sultan’da Ana Gorgiashvili, Kanuni Sultan Süleyman‘da David Khozashvili,Gülbahar‘da Ilgaz Erdağ,Mustafa’da Orçun Ünal, , Baş Çengi’de ise Arzu Kaya dönüşümlü olarak dans edecekler.
    Samsun halkından büyük ilgi gören prömiyereVali Yardımcısı Recep YÜKSEL, Faruk Necmi Kurt, Haluk Şimşek, Jandarma Komutanı J.Alb Ercan Yaşin ve çok sayıda protokol katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.