"Hürrem Sultan' 17 Ekim'de Samsun'da

"Hürrem Sultan' 17 Ekim'de Samsun'da
1977'de Oytun Turfanda koreografisi ve Nevit Kodallı'nın bestesiyle dünya prömiyeri gerçekleştirilen tümüyle Türk ilk büyük bale eseri 'Hurrem Sultan', 17 Ekim Cumartesi akşamı Samsunlular ile buluşacak.

Devlet Opera ve Balesi’nde 17 Ekim Cumartesi günü sahnelenecek olan 'Hurrem Sultan' isimli eserin son provaları dün gerçekleşti.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a duyduğu aşkı ve kendine oğullarını iktidara getirmek isteyen Hürrem'in hikâyesini konu alan 'Hurrem Sultan' Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci tarafından sahneye koyuluyor. Orkestra şefliği Murat Kodallı tarafından yapılan eserin dekor tasarımını Efter Tunç'a kostüm tasarımı ise Serdar Başbuğ'a ait. Işık tasarımı Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen 'Hurrem Sultan' balesi 17-19 Ekim tarihlerinde Samsun Atatürk Kültür Merkezi Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenecek.

Oytun Turfanda’nın kareografisi, Nevit Kodallı’nın da bestesi ile dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve tamamıyla Türk ilk bale eseri olan 'Hurrem Sultan', Samsun'da sanat severlerin beğenisine sunulacak. Hurrem Sultan’ın 1977 yılında Ankara’da sahnelenmeye başlandığını ve Türkiye’nin ilk 2 perdelik eseri olduğunu belirten Kareograf Deniz Olgay Yamanus, "Bu eser Türk balesi için çok önemlidir. Bunun sebebi de hem 2 perdelik oluşu, hem de içerisine Türk motiflerinin serpiştirilmiş olmasıdır. Bu eser daha önce Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde oynandı" dedi. 17 Ekim Cumartesi ve 19 Ekim Pazartesi saat 20.00'de sahnelenecek olan eserde 'Hurrem Sultan'da Ana Gorgiashvili ile Nazmiye Kıratlı Khozashvili, Kanuni Sultan Süleyman'da ise David Khozasvili, Yunus Emre Örgüt ve Boğaçhan Bozcaada dönüşümlü olarak dans edecek. 8 başrolün bulunduğu eserde 31 dansçı görev yapacak. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.