HURDA ARAÇLAR SATILDI

HURDA ARAÇLAR SATILDI
Terme Belediyesi hurda araçlarını sattı

 

 

 

Terme Belediyesi, daha önce belediye hizmetlerinde kullanılan ancak trafikten çekilerek hurdaya ayrılan araçlarını sattı.

Terme Belediyesi, yeni büyükşehir yasası ile belde belediyelerin kapanması sonucu Terme belediyesine devrolan ve mevcut araç envanterinde  kayıtlı araç ve ekipmanlardan ekonomik ömrünü tamamlamış ve kullanılamayacak kadar eskimiş olan araçları ihale ile sattı.

03.11.2016 tarihinde Terme Belediyesi’nde, 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile yapılan ihale sonucunda 21 adet aracın satış işlemi gerçekleşti.

HACİZLİ ARAÇLAR VARDI

Hurda araçların içerisinde geçmiş yıllardan kaynaklanan hacizli araçlar olduğunu belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, “Değerinin on katında, üzerinde 20’ye yakın haciz işlemi olan araçlar vardı. Örnek vermek gerekirse hacizli araçlar içerisinde değeri 5 bin TL olan bir aracın üzerinde 80 bin TL haciz vardı. Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürlüğü’müzce gerçekleştirilen çalışmalar ile hacizleri kaldırarak araçları hurdaya ayırdık ve satış işlemleri gerçekleşti” dedi.

TEBLİĞLER YAPILDI

İhaleyi alan kişi ve kurumlara tebliğlerin yapıldığını belirten Kul “ Ekonomik ömrünü tamamlayan araçlar atıl vaziyette bekledikleri her gün için bile belediye bütçemizden boşuna para çıkmasına neden oluyor. Belediyemiz araç parkında yenilemeye giderken, belediyenin üzerine yük olan araçları trafikten çekerek belediyeye gelir sağladık. Çalışmalarımızda ince eleyip sık dokuyoruz. İsraftan kaçıyor, tasarrufa önem veriyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.