HSBC Gönüllüleri “Kaç Baba Kaç” oyunu ile Ordu’da

HSBC Gönüllüleri “Kaç Baba Kaç” oyunu ile Ordu’da
Yılın ilk gösterimini Ordu'da yapacak olan HSBC Gönüllüleri Tiyatro Kulübü'nün Anadolu Turnesi boyunca elde edeceği gelir, AÇEV'in Çocuk Okuma Grupları projesine katkı sağlayacak.

HSBC Gönüllüleri Tiyatro Kulübü, bu yılın ilk gösterimini 17 Ocak Cumartesi günü Ordu Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde yapacak. Ray Cooney'nin yazdığı, Haldun Dormen'in Türkçe'ye çevirdiği "Kaç Baba Kaç" oyununun 2014-2015 dönemi geliri ile AÇEV'in (Anne Çocuk Eğitim Vakfi) "Çocuk Okuma Grupları" projesine fon sağlanacak. HSBC Gönüllüleri; bu doğrultuda, 6 ilde 158 ayrı okuma grubundaki 3 bine yakın çocuğun okuma gruplarına katılımını desteklemiş olacak.

Yönetmenliğini Apo Kaya, proje koordinatörlüğünü Feyza Genç'in yaptığı “Kaç Baba Kaç” oyununun ilk gösterimi 5 Kasım 2014 Çarşamba Günü Kenter Tiyatrosu'nda yapıldı. Bursa ve Eskişehir'de de sahnelenen oyun, Ordu'nun ardından 31 Ocak'ta Trabzon'da, 7 Şubat'ta Adana'da ve 28 Şubat'ta İzmir'de oynanacak.

“Çocuk Okuma Grupları” projesi çocuklara okuma sevgisini aşılıyor

AÇEV tarafından yürütülen ve HSBC Türkiye'nin de desteklediği “Çocuk Okuma Grupları Projesi”, altı ilde 5-7 yaş arası çocuklara okuma sevgisi aşılıyor, çocukların kitaplarla tanışmasını ve ebeveynleri ile birlikte okuma alışkanlıklarının geliştirilmesini hedefliyor. Proje ile çocuk ve velilere ulaşılarak okuma-anlama yöntemlerinin öğretilmesi, okuma alışkanlığının oluşturulması ve okul başarısına katkı sağlanması amaçlanıyor.

HSBC Gönüllüleri Tiyatro Kulübü hakkında:

HSBC çalışanları tarafından 2007 yılında kurulan Tiyatro Kulübü, 2012 yılında Anadolu'da 11 ilde toplam 13 kez sahnelediği Onikinci Gece adlı oyunun geliriyle Umut Çocukları Derneği'ni desteklemişti. 2010'da sahnelenen Artiz Mektebi adlı oyun ise Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne gelir sağlamak için sahnelenmişti.



Daha fazla bilgi için:

HSBC Türkiye, Dicle Atalay, [email protected] (0212) 336 29 10

Mese İletişim Danışmanlığı, Leyla Ekinci Muhtar [email protected] (0212) 245 33 23



HSBC Hakkında

Ülkemizde 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren HSBC Türkiye; Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi, Kurumsal ve Ticari Bankacılık, Küresel ve Yatırım Bankacılığı ile Özel Bankacılık alanlarında hizmet sunmaktadır. Türkiye'nin tercih edilen öncü uluslararası bankası olma stratejisi doğrultusunda 2014 yılı 3. çeyreği itibarıyla 311 şubesi ve dijital bankacılık kanallarıyla geniş bir yelpazede müşterilerine finansal çözüm sunmaktadır. Merkezi Londra'da bulunan ve dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmetleri kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu; bugün Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 74 ülke ve bölgede yaklaşık 6 bin 200 ofisiyle hizmet vermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.