Hosting Çeşitleri Nelerdir? Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Hosting Çeşitleri Nelerdir? Hangisini Tercih Etmelisiniz?
Hosting en genel tanımı ile internet sitelerinin kullanıcılar için erişilebilir olmasını sağlayan hizmettir. Aslında hosting de bir tür bilgisayar olarak değerlendirilebilir ancak bu bilgisayar evlerde, ofislerde kullanılanlardan çok daha farklıdır.

 

Hosting en genel tanımı ile internet sitelerinin kullanıcılar için erişilebilir olmasını sağlayan hizmettir. Aslında de bir tür bilgisayar olarak değerlendirilebilir ancak bu bilgisayar evlerde, ofislerde kullanılanlardan çok daha farklıdır. Daha güçlü olduklarını da rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu noktada merak edilen hususlardan biri de hostingin türleri oluyor. Hosting çeşitleri 4 farklı başlıkta ele alınabilir. Bunlar;

  • Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting)
  • Kiralık Sunucu (Dedicated Server)
  • VPS (Virtual Private Server)
  • Bulut Hosting (Cloud Hosting)

Bu hosting türlerini daha yakından tanımanız için birkaç bilgi aktarmakta fayda var.

  • Paylaşımlı Hosting

Paylaşımlı olarak adlandırılan hosting türünde tek bir sunucu kullanılır. Bu sunucunun bant genişliğine ya da fiziksel gücüne bağlı olarak farklı hostinglerin barındırılması söz konusu olabiliyor. Paylaşımlı hostingin tercih edilme nedenlerinin başında ise ekonomik olması geliyor. Eğer ihtiyaçları karşılama noktasında yeterli ise paylaşımlı olan hostinglerin tercih edilmesi de söz konusu olabilir. Ancak hız düşümü gibi sorunlarla da karşılaşma olasılığının bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

  • Kiralık Sunucu

Kiralık sunucu türü bir hizmetten faydalanılmasının avantajı, paylaşımlı hostingde olduğu gibi hız düşümü probleminin meydana gelmiyor olmasıdır. Dolayısıyla hız açısından ihtiyaç duyulan performansı sunabilir. Ancak maliyet noktasında sıkıntı yaşanabileceğini de belirtmek gerekiyor. Çünkü bu sunucuların tercih edilmesi daha yüksek bir bütçe ayırmanızı zorunlu kılacaktır.

  • VPS

Ana sunucunun yazılımsal açıdan bölünmesi anlamına gelen bu hosting türü bazı açılardan avantajlı olabilirken bazı yönlerden de çeşitli problemler yaşanması gündeme gelebilir. Eğer doğru firmayı tercih ederseniz sıkıntı yaşama olasılığınız daha düşük olacaktır. VPS hosting türünde sanal sunucuların tamamının ana sunucuda yüklü olan işletim sistemini kullandığını belirtebiliriz.

  • Bulut Hosting

Bu hostin türü birden fazla sayıda farklı sunucu kullanır. Bu sayede yoğunluk dengelenir ve uptime da artırılmış olur. Sadece tek bir sunucu kullanılması yerine merkezi bir havuzda bulunan kaynaklarla çalışan bir kümenin kullanıldığını söyleyebiliriz. Olası herhangi bir sorunun meydana gelmesi durumunda anında başka bir sunucunun devreye giriyor olması elbette göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir detaydır. Çünkü bu sayede kesintiler olmadan web sitenin erişilebilir olmasının devamlılığı da sağlanmış olur. Söz konusu ağa bağlanan sunucu sayısı ne kadar fazla ise buluta da o kadar fazla kaynak sağlandığı bilgisini iletelim. İşte bu özellikler nedeniyle hosting alanında en çok tercih edilen seçeneğe dönüştüğü aşikar. Bulut tabanlı bir hosting hizmeti almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu noktada da devreye giren elbette LimonHost oluyor. hizmeti sunan firmalar arasında en uygun rakamlarla hizmet sağlayanların başında geliyor.

En Ucuz Bulut WordPress Hosting İsteyenler İçin Çözüm LimonHost!

Ucuz hosting ihtiyacının karşılanması için farklı firma arayışlarına girmek yerine rotasını hemen LimonHost yönüne çevirenlerin sayısı da artıyor. Sunulan hosting hizmetinin % 100 cloud olması ve aynı zamanda en uygun fiyatların sunulduğu 4 paket seçeneğinin olması, bu hizmetten faydalananların sayısının artmasının tek nedeni değil. Elbette Türkiye’de % 100 bulut WordPress hostin sunan tek firma olması göz ardı edilemeyecek kadar önem taşıyor. Ancak 7 / 24 destek sunuluyor olmasını da dikkate almak gerekir.

Bununla birlikte hosting paketlerinde % 100 AWS alt yapısı da bulunuyor. Son derece hızlı ve kolay yönetilen bir hosting çözümü arayanlara yüz güldüren seçenek sunan LimonHost, Amazon Web Services’in bu güçlü alt yapısını kullanma imkanı tanıyor. Kurulumun gayet kolay olması, kolay yönetilen bir arayüz sunulması da önemli avantajlar arasında yer alıyor. Sınırsız WordPress özelliği ile bu alanda hızlı ve eşsiz bir deneyim yaşama şansı sunuyor. Web sitesi için güçlü bir hosting sistemini kullanmak isteyenlere harika bir çözüm sunuluyor da diyebiliriz.

Otomatik Yedekleme Avantajı Kaçmaz!

LimonHost tarafından sunulan FastWP WordPress Hosting paketleri web sitelerin günlük, haftalık ya da aylık olarak yedeklenmesi imkanını da sunuyor. Üstelik istendiği takdirde bu ydeklemenin otomatik olarak yapılması da söz konusu olabiliyor. Elbette otomatik yedeklemenin yanı sıra manuel yedekleme şansının sunuluyor olduğunu da unutmamak gerekir. Herhangi bir durumda veri kaybı yaşamamak için mutlaka yedekleme seçeneklerinin de değerlendirilmesinde fayda olacaktır.

Peki, LimonHost bu yüz güldüren avantajlı hosting hizmetlerinden faydalanmak isteyenlere hangi paket seçeneklerini sunuyor? Bu sorunun yanıtını da sizler için araştırdık. İşte benzersiz avantajlarla donatılmış olan paketler:

  • FastWP Starter
  • FastWP Plus
  • FastWP Pro
  • FastWP Premium

Paketlerin hangisini tercih ederseniz edin domain için ekstra bir bütçe ayırmanız gerekmiyor. Çünkü ücretsiz domain avantajı tüm paketlerde mevcut olan bir özellik! Aynı zamanda az önce söz ettiğimiz otomatik yedekleme özelliği ve sınırsız e-posta özelliği de paketlerin tamamında bulunuyor. SSL için de ücret ödemeniz gerekmiyor. Halihazırda % 82’lere varan indirimler uygulandığından acele etmenizde fayda olacaktır. Bir an önce Limonhost.net adresini ziyaret ederek paket seçeneklerini incelemeye başlayın. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.