'Hobi bahçesi projesi'

'Hobi bahçesi projesi'
Hobi bahçesi projesi çalışmalarına hız kazandırdıklarını kaydeden Başkan Taşçı, “Türkiye’ye örnek olacak projemizi yaz aylarının başında tamamlayacağız.

Hem doğa ile iç içe olunacak hem de afet durumunda sığınma ve korunma yeri olarak hizmet verecek” dedi.

Atakum Belediyesi Hobi Bahçesi projesinin hızla sürdüğünü belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, proje alanında sürdürülen çalışmaları inceledi. Projenin yaz ayının başlarında tamamlanacağını kaydeden Başkan Taşçı, “Hobi Bahçesi projesi ile vatandaşlarımıza hem doğa ile iç içe olma imkanı sunacağız hem de bir afet durumunda sığınma ve korunma alanı sağlamış olacağız” dedi.

100’DEN 120’YE ÇIKTI
Proje kapsamında konteyner sayısının 100 olarak planlandığını ancak rakamın 120’ye çıkartıldığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Projemiz vatandaşlarımıza hızla büyüyen kentlerin yoğunluğu ve gürültüsünden uzak, ormanla iç içe, kendi organik sebze ve meyvesini yetiştirme  imkanı sunacak. Öte yandan ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda ise vatandaşlarımıza ev sahipliği yapacak. İlk etapta 100 konteyner kurulması planlanmıştı ancak bu rakamı 120’ye çıkarttık. Van depremi sonrasında bölge halkının yararlandığı bu konteyner evleri AFAD’ın da işbirliği ile değerlendirerek önemli bir projeye imza atıyoruz. İlçemizde İstiklal Mahallesinde belirlenen iki farklı noktada çalışmalar son hızla sürüyor. Yaz ayının başlarında bu konteyner evleri teslim edeceğiz. 40 yaşın üstündeki vatandaşlarımızın faydalanacağı proje kapsamında 50 metrekare civarında alanlar verilmiş olacak. Doğal ormanlık alanıyla birlikte toplamda 25 dönümlük bir arazi bu projeyle birlikte halkımızın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Hobi bahçesinde ailelere afet bilincinin aşılanacağı eğitimlerinde gerçekleştirileceğine dikkat çeken Başkan Taşçı, projenin Türkiye’ye örnek olacağını ifade ederek, “Oyun alanları, sosyal alanlar, idari birimi, güvenlik birimi, su deposu ve otoparktan oluşacak alanlarımızdan 120 aile faydalanacak. Afet durumlarında ise bu rakamın 5 katına kadar çıkılabilecek yani 600 vatandaşımıza afet anında sığınacak bir yer olacak. Afet ve acil durumlarda afetzedelerin barınma ihtiyacını sağlayacak üst yapı ve alt yapı hazırlanıyor. Oyun alanlarında kullanılacak görsel ve işitsel afet eğitim objeleriyle aileler ve çocuklara afet bilinci kazandırılacak. Projemizin Türkiye’de bir çok belediyeye örnek olacağına inanıyorum. Çift amaçlı olarak hem vatandaşlara doğayla iç içe olma imkanı verilirken hem de afet durumları için önemli bir sığınma ve korunma alanı oluşturuluyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum