HIZLI TREN SAMSUN'A MUTLAKA GELMELİ

HIZLI TREN SAMSUN'A MUTLAKA GELMELİ
Samsun Valiliği, Samsun – Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili yerinde gözlem yapmak amacıyla, bazı basın mensuplarıyla Ankara – Konya Hızlı Tren seyahati gerçekleştirdi.

Samsun Valiliği tarafından gerçekleştirilen Ankara- Konya Hızlı Tren seyahat projesi kapsamında düzenlenen programa Samsun Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, haber ajansları ve yerel medya temsilcilerinden bazıları katıldı.
Basın mensupları 31 Temmuz 2015 Cuma günü Samsun’dan karayolu ile Ankara’ya hareket etti.
Basın mensupları Ankara Gar’ında yarım saatlik bir bekleme yaptı. Bu süre zarfında Ankara Gar’ında gözlemlerde bulundular.
Samsun basın mensupları Ankara – Konya seferini yapan Hızlı Tren’e bindi. Hızlı Tren 11.15 de Ankara’dan hareket etti.
Ankara – Konya seyahati esnasında Samsun Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay yaptığı açıklamada, “Samsun Valiliği olarak söz konusu gezi programımızı bugün ajans ve yerel medya temsilcilerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Gezimizin amacı Yüksek Hızlı Tren yolculuğunun sağladığı avantajlar ve yaşattığı konforu basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte yerinde bizzat test ederek  Samsun kamuoyunda bu konuyla ilgili farkındalık oluşturmak. Bu gezi sonrasında Sayın Valimizin de katılacağı toplantıda geziye katılan basın mensubu arkadaşlarımız izlenimlerini ve düşüncelerini paylaşacak. Temennimiz o dur ki, Karadeniz Bölgesi için 2019 yılında hayata geçirilmesi düşünülen Yüksek Hızlı Tren’in daha yakın bir zaman diliminde ilimizle buluşmasını hızlandırmaktır. Gezi programının düzenlenmesinde bize bu fırsatı veren Valimiz Sayın İbrahim Şahin’e teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca,  yoğun gündemlerine rağmen gezi programımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum ” dedi.
Hızlı Tren Saatte 255 kilometre hız yapabilmekte. Vagon içerisinde rahat bir şekilde dolaşılmakta ve vagonlar arası geçişlerin çok rahat olduğunu söyleyebiliriz. Yolculuk esnasında çocuklar vagon içerisinde rahatça dolaşmaktalar. Hızdan dolayı aşırı bir sesin olmadığını, Hızlı Tren’de internet hizmetinden faydalanabilme imkânı bulunmakta olup yolculuk esnasında işlerinizi rahatlıkla takip edebilirsiniz. Sadece internet hizmeti değil diğer içecek ve yiyecek hizmetlerinden de faydalanabilme imkânı sunmakta.
Hızlı Tren içerisinde kafeterya. Yolculuk esnasında kafeteryaya geçip orada istediğiniz hizmetten faydalanabilirsiniz.
Konya Gar’ında Samsun Basın mensuplarını Gar Müdürü Erhan Tepe karşıladı. Tepe ekibimizi vip salonunda misafir ederek ağırladı. 
Erhan Tepe’nin ikramlarının ardından Samsun Basın mensuplarını Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar tarafından ekibimize bir araç tahsis edilerek kısa bir Konya turu yaptırdı. Hz. Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin Türbeleri ziyaret edildi.
Seyahat esnasında yolcular Hızlı Tren’den oldukça memnun olduklarını, geç kalınmış bir hizmet olduğunu, bu Hızlı Tren ağının Türkiye’nin büyük bir bölümüne hizmet vermesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmeleri gerekliliğini ifade ettiler.
Basın mensupları, Samsun Ankara arası Yüksek Hızlı Trenin mutlaka hayata geçirilmesi gereken bir proje olduğunu söylediler.
Ankara-Konya karayolu ile yaklaşık 3,5- 4 saat sürerken bu mesafe Yüksek Hızlı Tren ile 1 saat 40 dakikaya düştü. Yüksek Hızlı Tren projesi Samsun ve Karadeniz’de mutlaka gerçekleştirilmeli.
Samsun’un ticaretine büyük katkı sağlaması düşünülen ve uzun yılardır gündemde olan Samsun – Ankara Hızlı Tren projesinin 2019 yılında hayata geçmesi planlanıyor. Samsun hattının yenilenmesinin ardından hızlı tren projesinin de hayata geçeceği ifade edilirken, proje öncesi Hızlı Tren’le seyahat eden Samsun’un yerel medya temsilcileri hızlı terenin hem konfor hem de zaman açısından Samsun için büyük bir kazanım olacağını kaydettiler.
Karayolu ile yaklaşık 400 kilometre olan Samsun – Ankara arası karayolu ile 6-7 saat sürmekte. Saatte 260 kilometre hıza çıkabilen Hızlı Trenin yaklaşık 6-7 saat süren Samsun- Ankara arasını 2 saat gibi kısa bir süreye indirilmesi ülke ekonomisi ve güzergâh üzerindeki şehirlere çok büyük katmadeğer katacaktır.
şokhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum