Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

HIRİSTİYANLIK ve YUNAN MİTOLOJİSİ

Antik Yunan’ır MİTOLOJİ haline getirilen, SAPIK geçmişi, Geçmişte olduğu gibi, Günümüzde, Avrupa ve etkiledikleri ülkelerde de somut görüntülerle yaşatılmaktadır.

OLİMPOS dağı ve ZEÜS tapınağının hala kutsal bir yer olarak yaşatılması, bu noktada hala şenlikler düzenlenmesi , Roma ve Bizans üzerindeki etkileri, Putlaştırılan insan heykelleri ile kendine göstermiştir.

Olimpos dağının 12 Yunan uydurması, Taş ve mermerle şekillendirilen ZEUS, POSEDON, HADES ve EROS gibi l2 isim ve cisimle, Dünveyi ve semavi, ve yer altı hayali görev taksimleri yaparak, zaman zaman, Tanrıları arasında çatışma ve savaş hikayeleri uydurarak, şekillendirenler, kendilerini kandırdıkları gibi, İnsanlığı ŞEYTAN’ın tuzağına düşürerek aldatmışlardır.

Yunan, Roma, Bizans tarihlerinde görülen bu inanç’a ait dönemlerdeki

İÇKİ’nin  HAKİMEYETİNİN, Şeytani ifsadıyla, ortaya koydukları AHLAKSIZLIKLAR ‘ın Ana oğul arası, kardeşler arası sapık cinsel ilişkilerin yüz kızartıcılığının  kendi tarihi kayıtlarında yıgınlar halinde görülmesi, Tam bir Şeytani teslimiyetin örnekleri olduğudur.

gazete fotografları 1193.jpg

O günün, Cabbar  Roma orduları  Bizans Kayzerleri,  ARENALARDA, İmanlı, İnançlı Hırıstıyanlar öldürmeyi , bir eğlenti ve şolen halinde kutlalarken, GLADYATÖRLER mesleğini icat ederek, Gerçek İMANLI Hırıstıyanları, Kendi putlarına inanmıyor diye ÖLDÜRMEYE ve EGLENCE olarak kutlarlarken, Bir taraftan da VAHŞİ HAYVANLARA aynı mazlumları PARÇALATARAK  ALKIŞ TUTUYOR, HURRA naraları atıyorlardı.

gazete fotografları 1192.jpg

 Bizans Kralı KOSTANTİN’in, Hırıstıyanlığı, Putperestlik inancı ile harman ederek, Hz. İsa’nın dini ile ilgisi olmayan, karma bir dini kabul ederken, İznik’te, Papazların yazdığı 80 kadar İNCİL’ aslı ile ilgisi bulunmayan dört incile indirmeleri, Hırıstıyanlığın Roma ve Bizans’ın Putperestlikleri ile eşleştirilen bir inanış olarak resmileştiriliyordu.

Hz. İsa’nın Havarilerinden biri olan Kıbrıslı BARNABAS’ın gizlenen İncil’i bulunmuş olunmasına rağmen, dikkate alınmaması, Kilise Krallığının menfaatleri açısından piyasadan kaldırılmıştır.

Hz.İsa’ya Rab, Tanrı’nın oğlu,ve İsa iftirası ile, Putlaştırırlarken, Melekleri Tanrı’nın Kızları olarak temsil ederek, Din’i gerçek gayesinden saptırmışlardır.

gazete fotografları 1191.jpg

 MS. 79 yılında Yahudi ve Hırıstıyan KIYIMININ en şiddetli yıllarında, Roma İmparatoru ,Titus döneminde VEZÜV yanardağının patlayarak POMPEİ ve HERCULAMİN kentlerini tarihten silerken, tahminen 20 bin Romalının bir kısmının yanıp kül olması, bir kısmının taş kesilmesi, gerideki kalıntılarla günümüze dek uzanan ibret levhaları olmuştur.

Bizans İmparatoru Kostantin MS 3l2 de. Roma (Milattan sonra )380 yılında Hırıstıyanlığı kabul etmesi , Gerçek  Hırıstıyanlıktan öte, Siyasi bir din hakimiyetinin görünürlüğü olarak devam etmekte, Papalığın bunun görünür şekli olmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR