Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

HİLAFET PARALARI PAY EDİLEMİYOR (1)

Bir müddet evvel trafik kazası sonucu hayatına kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Ada tepe’ nin çocukları MİRASÇI olarak  İŞ Bankasındaki hisse üzerinden BİR MİLYAR DOLAR talepli dava açtı. haberleri basına yansıdı. Evvelce İsmail Cem İpekçi’nin, ATATÜRK’ün MİRASI adlı kitabından alıntı yaparak sıraladığımız sayfalar dolusu Fabrika,Çiflik,İşyeri,Bağ,Bahçe, Alet,Edavat la dolu mirastan haberleri olmasa gerek, Bunlar için de dava açabilirler mi ? Bir tarafta hilafet parası bir tarafta yılların siyasi YAĞMASI.  Millet kayıtta yok.

 

Şimdi alıntı yazımıza gelelim;

 

Hilafetin savunulması için çok büyük paralar gönderilmiştir. Bu paraları alanlar derhal T.İş Bankası’nın hisselerinden üçte birini satın almış ve ardın da hilafeti kaldırmışlar. Şeriatı yasak etmişlerdir. Aradan 86 yıl geçmiştir.. Ancak bir skandal niteliğinde olan olayın kokuları çok önceden ortaya dökülmüştü.

 

1920 li yılların başında Hind yarımadasında yaşayan Müslümanlar büyük miktarda yardım gönderirler. Bu yardımların içerisinde altın ve mücevherat vardır. Amaç o zamanlar Osmanlı Hilafetini kurtarmaktır. Hindistan’da İNGİLİZ İDARESİ OLMASINA RAĞMEN, HİLAFET MESELESİ İngiliz idaresi altındaki Hindistan’da İslami siyaset içinde ana mevzuyu teşkil etmiştir ve bu ilgi on yıl devam etmiştir. Halifeliği desteklemek ve himaye etmek uğruna erkekler hapse atılmışlar, kadınlar ziynet eşyalarını vermişlerdir. Sonra iğrenç son gerçekleşmiş. Bunun sonucu olarak Hint yarımadasında yaşayan Müslümanların siyasi faaliyetlerinde önceliklerini yeniden gözden geçirilmeleri için bir on yıl daha gerekmiştir. Fakat sade insanların Osmanlı hilafetini desteklemek gayesiyle her türlü fedakârlığa göğüs gererek aralarında topladıkları bu büyük miktardaki yardımlar ne olmuştur.

Bu yardımlar Genel Kurmay Başkanı ve Kuvayi Milliye önderi Mustafa Kemal Paşa’ya teslim edilmiştir. Kemal Paşa bu

(devamı 2 de) 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR