HİÇ BİR ŞEY GİZLİ KALMAZ

Tarihin her döneminde yaşanan olaylar mutlaka bir biçimde ortaya çıkmış, Yüce Rabbimiz Kuranı Kerimde geçmiş dönemlerde yaşananları detaylı olarak anlatmıştır, Bunun nedeni yaşanan olaylardan ders alıp aynısını yaşamamak içindir. İnsanoğlu yaptığı her şeyi yazan melekler olduğunu bilmelerine rağmen insanlardan gizleyerek yapmaya kalkmaları kendilerini kandırmanın ötesine geçmediğini bilmiyor iseler onlara acımaktan başka bir şey yapma imkanımız yok. Ancak toplumun doğrularını görmesi için yapılan her şeyi toplumla paylaşma görevimiz olduğundan gerçekleri toplumla paylaşmaya devam edeceğiz. Şayet biz bunu yapmaz isek hakkı ve doğruyu inkar pozisyonuna düşmüş oluruz. Aksi halde biz kimsenin düşmanı olmadığımız gibi kimsenin yaptığı hatayı da ört bas etmek gibi bir meziyetimiz olamaz.

Gazeteyi kurduğumuz günden bu güne dek bir çok konuyu gündeme getirmemiz sonucu kamunun heba olan yüksek meblağlarının yeniden kamuya dönmesine neden olduğumuz için mutluyuz. Örneğin eski Yimpaş bitişiğindeki arsa ile ilgili ta beş yıl önce başlattığımız mücadele çok güzel bir sonuç alınarak birilerine peşkeş çekilmekten kurtarılmış, yeniden İlkadım Belediyesinin kontrolüne geçmiştir. Burada o kadar yüksek miktarda bir gelir var ki anlatamam. Bu arsa ile ilgili ilk mücadelemiz birilerinin elinden alınması yönünde olmuştu. Kira ödemeksizin bu arsayı işgal edenler yaptığımız haberler, yazdığımız köşe yazıları ve adımızı da vermek kaydı ile yaptığımız şikayetler sonunda boşaltılmıştı. Ne yazık ki daha sonraki süreçte bir Müteahhide ihale yapılmaksızın verilmesi tamamen yasaları arkadan dolaşarak ve hileli bir biçimde yapılmış, ancak orada da yapılan işlemlerin yasalara uygunsuzluğu tarafımızdan haber yapılınca konu ilgili mercilerce incelenip yapılanlarla ilgili yasal işlemler başlatılmasının ardından arsa yeniden İlkadım Belediyesinin emrine geçmesine vesile olduk.

Biz bu haberleri yapmadan önce yetkililere haber göndererek yapılanların yasal sakıncalarını anlatmıştık, hatta İlkadım Belediyesinin Avukatlarından birisi ve bir Meclis üyesi ile bu konuyu çok detaylı konuşup, yapılanların yanlış olduğu konusunda mutabık kaldıktan sonra konuyu Başkan'a iletmelerini söylemiştim. Arkadaşlar konuşmalarımızın tamamını Başkan'a ilettiklerini söylediler ancak Belediye yetkililerinin bu anlatılanların tam aksini söylediklerinden Başkanın bir şey yapmadığını, ekibine güvenmek zorunda olduğundan onların dediğini yaptığını söylediler. Netice bizim dediğimiz gibi oldu ama herkes sıkıntı çekti, keşke bu hatalar yapılmamış olsaydı da kimse sıkıntı çekmeseydi. Biz kimsenin ceza almasından, sıkıntı çekmesinden mutlu olmayız, ancak yapılan uyarılar mutlaka dikkate alınma ve ortada sıkıntılı bir durum varsa ortaya çıkmalı. Bazen yasalar arkadan dolaşılarak işler kılıfına uydurulmaya çalışılabilir ancak bu yapılanlar toplumun gözünden kaçmadığını herkes bilmeli.

Geçtiğimiz yılın son aylarında Büyükşehir Belediyesinde yaşanan sahte fatura olayı ile ilgili yazdığım köşe yazılarını hatırlayanlarınız olayların göründüğü gibi olmadığını, bir kişinin onca faturayı düzenleyip, parasını içeriden çekemeyeceğini yazdığımı hatırlarlar. Dün bu olayla ilgili mahkeme vardı, tutuklu olan Belediye görevlisinin bu konuda Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadeyi sizlerle paylaştığımızda yazdıklarımda ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz. Hatta bu konularla ilgili bazı yerlere gönderilen mektupları ve yapılan gizli soruşturmaları bilseniz şaşar kalırsınız. Dünkü mahkemede bir kişi daha tutuklandı ancak bu olayla ilgili devam eden soruşturmalara siyasi müdahale olmaz ise ortaya çok ciddi şeyler çıkacağından kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Ancak herkesin verdiği ifade bizde mevcut siyasi müdahale ulur ise o ifadeleri sizlerle paylaşır, sizlerin doğruları görmenizi temin ederiz. İnsanlar yaptıklarını gizlediklerini veya kimsenin bilmeyeceğini düşünüyorlar ama gün geliyor her şey tüm çıplaklığı ile ortaya çıkıyor.Bir bakmışsınız ki sizin yaptıklarınız görüntüleri, resimler ve dinleme kayıtları ile karşınıza çıkmış. İşte o zaman çıkın çıkabilirseniz işin içerisinden.

Gelelim son konumuza malumunuz birkaç gündür Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir firma arasında yapılan anlaşma sonucu İlkadım Stadında yaptırılan Kondisyon merkezi ve karşılığında alınan reklam panoları konusu gündemde. Burada görünüşte 4734 sayılı ihale kanununun 9. Maddesine dayanılarak işlem yapılmış ancak ortada ciddi sorunlar olduğu kanaatindeyim öncelikle yaptırılan kondisyon merkezine ödenen 261.000 lira ile ilgili ihale açılıp teklifler alınmış mi yoksa davetiye usulü ile iki veya üç firma davet edilip onlardan alınan teklifler sonunda uygun görülene mi verilmiş. Yazılı olarak verilen bilgiye bakılırsa ikinci şık uygulanmış ve davetiye usulü ile firmalar davet edilerek iş uygun görülene verilmiş.

İkinci sorun bu reklam alanları şehrin en önemli ve güzel yerlerinde olup, bir çok firma tarafından talep edilmesine rağmen kimseye verilmemiş. Dün bu konuyla ilgili adeta telefonlarım kilitlendi inşaat sektöründen basın sektörüne hatta sağlık sektörüne varıncaya dek bir çok insan bu alanları talep etmelerine rağmen alamadıklarını söylüyorlar. Bu iddialar doğru ise ortada ciddi sıkıntılar var demektir, bu alanların 2014 seçimlerinde birileri tarafından kullanılmak üzere ayrıldığı iddiaları var, bekleyip görelim bakalım ne olacak. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR