HEYECAN DORUKTA!..

HEYECAN DORUKTA!..
Bugün akşam saat 17.00'ye kadar Tüm Türkiye'de partiler milletvekilleri için belirledikleri aday listelerini Y.Seçim Kurulu'na iletecekler.

Bu tarihten sonra 15 gün içerisinde YSK'ya adaylarla ilgili itiraz edilebilecek. 


SON DAKİKA İHTİMALİ VAR

Siyasi partiler, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday adayları arasından Aday olacakları belirlemek için yoğun çalışma içerisine girdiler. Yüksek Seçim Kuruluna iletilecek olan Aday Listeleri hemen hemen belirlenmiş durumda. Fakat Liste Seçim Kurulu'na teslim edilene kadar "son dakika" değişimine uğraması da ihtimal dahilinde. 

PARTİLER ÇALIŞMALARINI YAPTI
CHP Ön seçim yaptığından, üyelerin oy kullanarak sıralamayı belirlediği şekliyle herhangi bir değişiklik olmasa bu liste Seçim Kurulu'na teslim edilecek. MHP'de süreç temayül anketi, kamuoyu yoklaması, teşkilatların görüşleri alınarak son şekli verildi. Burada da son belirleyici Genel Başkan Bahçeli olacak. Adaylar Seçim Kurulu'na verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacak.


LİSTE KÖŞKE SUNULACAK
AK Parti parti için temayül yoklamasını yaptıktan sonra, alt komisyon mülakatları Ankara'da gerçekleştirildi. Kamuoyu anketleriyle Sivil Toplum Kuruluşlarının da temayülü alınarak, belirlenen isimler Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki üst kurulca liste şekillendirildi. Liste son olarak Aksaray'a giderek son şeklini almış olacak.


HEYECAN DORUKTA
Partiler bu hummalı çalışmayı yaparken Aday adayları ise son girişimlerini kâh Samsun'da kâh Ankara'da sürdürüyorlar. Beklentileri kendilerinden yana olsa da yine de Liste de kimlerin yer alacağı konusunda Seçim Kurulu'na verilecek olan listeyi heyecanla ve dört gözle bekliyorlar. Bir çoğu dün geceyi belki uykusuz geçirdi. Anlayacağınız heyecan dorukta.

LİSTEDE OLDUĞU SÖYLENENLER
Kesin olmamakla birlikte bize ulaşan ve bilgiler ışığında; AK Parti'nin Listesi'ndeki ilk 6 şu isimlerden oluşuyor: 1-Akif Çağatay Kılıç 2-Ahmet Demircan 3-Kamuran Özden 4-Tülay Bakır 5-Fuat Köktaş 6-Ahmet Okuyucu şeklinde. CHP'nin Ön seçimle belirlediği sıralama: 1-Kemal Zeybek 2-Hayati Tekin 3-Neslihan Hancıoğlu 4-Müşfik Erdoğan 5-Şaban Sevinç 6-Necile Çokay 7-Atıf Tomrukçu 8-Şevki Yılmaz 9-Mehmet Atalay olarak belirlenmişti. MHP'nin ise Genel Merkez Temayülünden çıkan sıralam şöyle oldu: 1-Mustafa Keskin 2-Muzaffer Candemir 3-Pınar Balık 4-Ferhat Günaydın 5-Erhan Usta 6-Aslan Karanfil 7-Hüseyin Edis 8-Kemal Bostancı 9-Osman Teber. İlk başta da söylediğimiz gibi bu isimler kesin olmayan bilgilerdir. Tahminler üzerine oluşmuştur. Kesin Liste bu akşam saat 17.00'den sonra belli olacaktır. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.