Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

HESAP ZAMANI!

Hafta sonu bir araya gelen arkadaşlarım,sohbet arasında beni de aradılar.Tabii ki konuşmalarımız içinde,siyaset ve yaklaşan yerel seçimlerde yer aldı.Telefon konferansı,bu haftaki yazıma ilham oldu.Ben de yazıya döktüm. Yaşım dolayısıyla bir hayli seçim gördüm.Her seçim döneminin kendine göre farklı bir ortamı vardı ve şartları da farklıydı.

Bu yerel seçim,çok ama çok farklı bir seçim olacak gibi gözüküyor.Çünkü yıllardır koalisyonlar,erken seçimler,ülkedeki karışıklıklar ve ekonomik zorluklar,seçmenin düşünmesine ve partisini sorgulamasına fırsat vermiyordu.Ama bu yerel seçimler öncesi;Seçmenler arasındaki konuşmalardan,seçmenin ilk kez şapkasını önüne koyacağı ve eline geçen bu fırsatı kullanıp,partisiyle ve genel başkanıyla iç hesaplaşmaya gidip hesap soracağı anlaşılıyor.Az kaldı,bakacağız..!

Hesaplaşma zamanı..! Bu seçim,partilerin seçmeniyle bir sınavı ve iç hesaplaşması olacak.Seçmen,gerçekten bu dönem partilerinden hesap soracak gibi.Neden mi? İşte nedenler.

AK Parti-Adalet ve Kalkınma Partisi-‘li seçmen;Yıllardır tek başına iktidar olmanın verdiği rehavetle,aday belirlemedeki tavrı,ben yaptım oldu vurdum duymazlığını ve yapılan yanlışları sorguluyor.CHP-Cumhuriyet Halk Partisi-‘li seçmen;Tavanla taban arasındaki fikir uyuşmazlığını,terör örgütü mensuplarıyla dirsek temasını ve partili olmamasına rağmen önüne gelenin aday yapılmasını kabullenemiyor ve bunu sorguluyor.MHP-Milliyetçi Hareket Partisi-‘li seçmen;Partisinin yaptığı ittifakı sorguluyor.İYİ Parti-‘li seçmen;Partisinin FETÖ ile ilişkisinin olup olmadığını,sergilediği söylem ve tavırla bu ilişkinin dillendirilmesine neden olan liderini sorguluyor.Seçmen,sorguluyor da sorguluyor. Sorgulamalı da.   
    
VEBAL NEDİR BİLİR MİSİNİZ ? 

HAK ETMEYENLERE MAKAM MEVKİ VERMEKTİR.
                                            FATİH SULTAN MEHMET

İşte,her parti seçmeni;İlk kez partisini sorguluyor ve sorgulama gereğini duyuyor.Bu iç hesaplaşmanın en büyük nedeni de,parti genel başkanlarının tutumudur. Seçmen,haklı olarak hesap soracak ve sormalı da.Yıllardır bu ülkenin seçmeni;Partisini ve genel başkanını sorgulamaya cesaret edemedi ve partisiyle iç hesaplaşmasını yapamadı.Partili seçmenin,her ne olursa olsun önüne konan adaya oy vermesi ve partisine destek olması,genel başkanları;Ulaşılamayan,ben her şeyi bilirim ve yaparım havasına soktu. Yıllarca da bu böyle devam etti.Parti genel başkanları,tabanlarının söylediklerini dikkate almadılar,duymadılar vede önemsemediler.Bu nedenle de yanlışlarının farkına bile varmadılar.Varmadıkları içinde,yanlışlarını görüp düzeltemediler ve bu yanlışlara devam ettiler.Ben yaparım,benim dediğim doğrudur ve ben yaptım oldu diyen genel başkanları,sorgulamanın ve hesap sormanın işte şimdi tam zamanı.

Kimse kusura bakmasın ve partisine hesap sorana da herhangi bir yafta yapıştırmasın.Genel başkanlar için 31 Mart’taki yerel seçimlerin bir sınav olacağı kesin.Bir şey kalmadı.Sınavı başarıyla geçen genel başkanları,bir Nisan’da göreceğiz.

Parti genel başkanlarının belirlediği adayları seçmek için vereceğiniz oyun eğer bir VEBAL’i varsa ki var,o zaman herkes vereceği oyun vebalini düşünecek ve düşünmeli de. Genel başkan ne derse doğrudur mantığıyla;Her şeye olur,tamam ve evet demenin hesabını,kim;Nasıl ve neye göre verecek.

Kime oy vereceğiniz için aldığınız karar,vebal almanın taaaa..!kendisidir.İnancımıza göre;İradesi,yani aklı olan herkes,yaptığı her şeyin hesabını verecektir.Hiç kimse,vebalini boynunda taşıdığı oyun hesabını ve sorumluluğunu,genel başkanına yükleyemez ve bunun hesabını da genel başkanına soramaz.Genel başkanda,bunun hesabını vermez ve vermeyecek de. Bu da böyle biline..!
Her şey gönlünüzce olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR