HES KODU

Yeni uygulamaya geçirilen HES kodu bayağı tartışılacağa benziyor, pek çok insanın cep telefonu kendi üzerine bile kayıtlı değil iken bu uygulamadan yararlanamayacaklar, bu konuda nasıl bir önlem alındı bilmiyorum. 

Uygulama doğru bir uygulama, geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte yapılması gereken en doğru adım. Uygulamayı hayata geçiren herkese teşekkür ederim.

Vatandaşlarımızın pek çoğu özellikle yaşlı kesim bu uygulamayı telefonlarından almakta zorluk çekiyorlar fakat bulundukları yerlerdeki görevliler yardımcı oluyor, bir gazeteci olarak bulunduğum ortamları gözlemliyorum ve bazı yerler hariç tebrik ediyorum, tabi ki onlar da haklı fakat müşterilerin de bir şekilde hes kodu oluşturabilmesi gerekli o kurumlara girip işlemlerini yaptırabilmeleri için.

Hoş ne güzel olurdu herkes kurallara uysaydı covidli hastalar karantina süreçlerini evlerinde geçirip insanları zor duruma düşürmeselerdi. İnsanımız ne zaman bu kadar duyarsız oldu? Kendinden başkasını düşünmeyen hatta kendini bile düşünmeyen insanlarımız var maalesef. 

Covid hastalığı tüm dünyayı sarmış etkilemiştir maalesef ki psikolojiyi bile etkiler hale gelmiştir. Bugün toplu taşıma ile işe gelirken bir kişi diyerine maske neden takmıyorsun diye uyarıda bulundu ve maskesi taktırıldı, bu da güzel başlangıçtır.

İnsanlar bilinçlendikçe toplumlar bilinçlenir ve her şeyin üstesinden gelebiliriz Allah'ın izniyle. Bu HES kodu da insanların bilinçlenmesini sağlayacaktır buna inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR