HERŞEY TÜRKİYE VE SAMSUN İÇİN!

HERŞEY TÜRKİYE VE SAMSUN İÇİN!
AK Parti 25. Dönem Samsun Milletvekil Aday adayı Prof. Dr. Hakan Altıntaş, aday adaylığını açıkladıktan sonra seçim çalışmalarına yaptığı ziyaretler ve sohbet istişare toplantılarına hız verdi.

YENİ TÜRKİYE YENİ SAMSUN

AK Parti 25. Dönem Samsun Miletvekil Aday Adayı Hakan Altıntaş Yeni Türkiye Yeni Anayasa, tüm Samsun için eşit haklar ve özgürlük, ileri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, ahlaki, idealist ve saygın bir hayat, yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre, her alanda marka şehir Büyük Samsun, lider ülke Türkiye için yola çıktığını belirterek şöyle devam etti;

SAMSUN MARKA ŞEHİR OLACAK

“Milli Mücadelenin başlatıldığı ve birçok ilke imza atan kentimizi her konuda marka şehir olması için canla başla çalışmayı sürdüreceğim. Yeter ki Samsunlu hemşehrilerim bizden desteklerini esirgemesinler doğrultusunda, AK Parti sloganımız olan Yeni Türkiye 2023 hedefinde Samsun hak ettiği yeri bulacaktır. Bizler, her zaman Türkiye ve Samsun’a sahip çıkacağız”

 

 

PROF. DR. HAKAN ALTINTAŞ KİMDİR?

DEKAN VE KAMU YÖNETİMİ VE SİYASET ANABİLİM DALI BAŞKANI

 

1971 Samsun-Havza doğumlu olan Prof. Dr. Hakan Altıntaş lise öğrenimini 1988 yılında Havza Lisesi'nde, lisans öğrenimini 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamlamıştır.

1992-1994 yılları arasında ODTU’de  yabancı dil derslerini başarıyla tamamlamıştır.

 

 

1997-1998 yılları arasında Silikon Vadisinde Bölgesel Kalkınma çalışmaları kapsamında Silikon Vadisi Araştırmaları (SVRG) şirketinde akademik-yönetici pozisyonunda bilimsel çalışmalar yapmıştır.

 

1998 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde Carnegie Mellon Üniversitesi'nde (Amerika Birleşik Devletlerinde 3500 Üniversite arasında Siyaset Bilimi alanında en iyi 5 okulundan birisi olarak kabul edilen) Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans bilim uzmanlığı (yüksek şeref öğrencisi olarak) derecesi almıştır.

2002 yılında, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’nun doktora öğrencisi olarak Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi alanında doktorasını tamamlamış "Küreselleşme ve Küresel Kent Kavramı: New York, Londra, İstanbul Kentlerindeki Sosyo-Ekonomik Gelişim Sürecinin Analizi" başlıklı Doktora Uzmanlık Tezini yazmıştır.

2010 yılında, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Profesörlük ünvanını alan Altıntaş, akademik hayatı boyunca bir çok akademik (70 makale ve 10 kitap çalışması, 45 atıf, sayısı 30’u aşkın ulusal ve uluslararası dergide hakemlik,  43 Doçentlik Sınav Raporu, 25 Profesörlük Atanma Raporu, 25 Doçentlik Atanma Raporu, 40 Yardımcı Doçentlik Atanma Raporu, 24 Ulusal ve Uluslararası Konferans Düzenleme ve Yürütme Komisyon Başkanlığı, Uzaktan Eğitim Lisan ve Lisansüstü Programlar Koordinatörlüğü, Yerel Yönetimler Danışmanlığı, TÜBİTAK Bilim Jürisi ve TR Access Program Danışmanlığı, Anglo-Sakson dünya'nın gelişmiş üniversiteleri arasında ikili antlaşmalar, öğrenci ve öğretim elamanı hareketliliği'ne yönelik antlaşmalar, lisans (örgün ve ikinci öğretim), lisansüstü eğitim (Yüksek Lisans örgün ve uzaktan eğitim ve Doktora örgün eğitim, Ak Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü (Kahramanmaraş, Mersin, Adana), TÜBİTAK, AB Çerçeve Programları, Kalkınma Ajansı Programları ) ve idari görevlerde (Bölüm Başkanlığı, Enstitü Müdürlüğü, Senato, Üniversitesi Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu, Dekanlıkve Rektör V.) bulunmuştur.

Altıntaş, 2011 yılındaki Uşak Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde aday olarak öğretim üyeleri tarafından büyük bir çoğunlukla desteklenmiş ve YÖK tarafından Rektör olarak atanma işlemi için Cumhurbaşkanlığı makamına ismi sunulmuştur. 2013 yılı Mart ayında da YÖK Genel Kurulu kararıyla Prof. Dr. Hakan Altıntaş Gaziantep Üniversitesi İslahiye İİBF Dekanlığı'na atanmıştır.

Yayınlarında ana uzmanlık alanları şunlardır: Hükümet Sistemleri (Başkanlık-Yarı Başkanlık ve Parlamenter Sistem), Uzaktan Eğitim Sistemleri, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri, İnternet ve İnternet Tabanlı Teknolojiler; Küreselleşme, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Yönetim&Organizasyon, Stratejik Yönetim, Küresel Kentler, Hukuk Bilimleri, Şehir ve Bölge Planlama, Yönetimde Güncel Konular, Metropolitan Yönetimler, Türk Siyasal Sistemi ve Kamu Yönetimi Sistemi ve Reform Önerileri, Yönetim Bilişim Sistemleri-E-Devlet, Yönetimde Karar Verme Teknikleri, Bilgi Toplumu, Kent Bilgi Sistemleri.

Evli ve bir çocuk babası olan Altıntaş, İngilizce ve Rusça bilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.