HERKES RAHATSIZ !

HERKES RAHATSIZ !
OMÜ’de Rektör Hüseyin Akan döneminde atanan birçok bürokrat, yine Akan döneminde başka görevlere atandı.

Yapılan bu atamaların aynı idare döneminde yapılması, kendi atadığı kişilere güvenmiyor mu? Yorumlarının yapılmasına neden oldu.

 

BİR YERDEN ÖBÜR YERE

İnşaat Daire Başkanlığı kadrosunda bulunan Recep Durmuş, kadrosu üzerinde kalmak kaydı ile bu görevden alınıp, İlahiyat Fakültesi Sekreterliği’ne atanmış. Ondokuzmayıs Üniversitesi  Hastanesi Başmüdürlüğü kadrosunda bulunan İsa Erfalay, aynı şekilde kadrosu üzerinde kalmak kaydı ile Güzel Sanatlar Fakültesi Sekreterliği’ne atanmış. Yine Hastane Müdürlüğü kadrosunda olan İbrahim İnan, kadro üzerinde kalmak kaydı ile Diş Hekimliği Fakülte Hastanesi Müdür Yardımcılığı’na ataması yapılmış.

 

MADEM GÜVENMİYORLARDI NEDEN ATADILAR?

Rektör Akan’ın atanmasının ardından, göreve getirdiği bir çok üst düzey bürokratı en ufak bir soruşturma yapılmaksızın ve kadroları üzerlerinde bırakılarak başka görevlere atanmış olmaları, personel üzerinde ciddi tedirginlik yaratırken yapılan uygulamalardan memnun olanın ‘yok’ denecek kadar olduğu iddia edilmekte. Ayrıca bu atamaların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa da aykırılık oluşturduğu, ancak kimsenin sesini çıkaramadığı da gelen bilgiler arasında.

 

28  ŞUBATÇILAR DA GÖREVDE!

 Yapılan yeni atamalara dikkat edildiğinde, 28 Şubat sürecinde atamaları yapılan bazı kişilerin de, üst düzey bürokrat olarak atanması da dikkatlerden kaçmadı. Bu isimlerin kimler olduğu konusunda da ilerleyen günlerde siz değerli okurlarımıza detaylı bilgiler verilecek. Ayrıca AK Parti İktidarında ‘Paralel yapılanmayla’ ilgili yapılan mücadelenin aksine, Üniversitede farklı bir çalışmanın olduğu da iddia edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum