'Herkes O’nu Okuyor' yarışması tanıtıldı

'Herkes O’nu Okuyor' yarışması tanıtıldı
Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması, Beylikdüzü'ndeki Kaya Ramada Otel'de düzenlenen programla tanıtıldı.

Programa İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz, iş adamları, yurtdışından Türkiye'de okumak için gelen yabancı öğrenciler ve davetliler katıldı. Program, Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Çağrı Geldi'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ilahiler ve video gösterimiyle devam etti.

Etkinlikte konuşan İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz, "Biz bugün yaşadığımız problemleri, Peygamber (sav) efendimizi dünyamıza ne kadar misafir edebiliyorsak o ölçüde daha kolay çözebileceğiz. Yaşayacağımız hayat bir bakıma anlatacağımızın konunun bir kredisi manasında olması lazım. İnsanların bunu fark etmesi lazım. Bir yerde şayet biz dinimizi gerçek hürriyetiyle yaşıyor olabilseydik, diğer dinlerin salihleri koşarak İslam'a riayet edeceklerdi. Demek ki insanlar din adına dinden uzak duruyorlarsa kusurun bir kısmı bizde, insanlara anlatamadık" dedi.

Haylamaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Etrafımızda imansızlık almış başını giderken hala kulağımızın üstüne yatıyorsak imanımızı gözden geçirmemiz lazım. Duruşumuz anlatacağımız konunun bir referansı olması lazım. Bunun için hayatımızın duru olması gerekiyor. Müslüman güven veren insandır. Efendimiz öyleydi ki herkes ona Emin diyordu. Parmakla gösteriyordu. Peki bu kadar net bir duruşu vardı ve insanlar da bu kadar net tanımışlardı. Peki niye herşey bir günde değişti. Sadece o gün olmadı bugün de oldu aynı şey. Arşivlere bakın bundan bir yıl önceki şu hizmeti anlatmak için kim ne demedi ki. Ne değişti ki birçok insan karşısına geçti. Hakaretin biri bin para. Ne değişti ki” şeklinde konuştu.

Yarışma, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatının kaleme alındığı 4 farklı kitaptan ilk - orta, lise ve yetişkinler için düzenlenecek. Sınav, ilkokul kategorisi için yazar Yusuf Karagöl'ün 'Çocuklar İçin Sevgili Peygamberimizin Hayatı' kitabından, ortaokul kategorisinde A. Başak Sezgin'in 'Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa' kitabından, lise kategorisinde Peygamber Yolu Araştırma Heyeti'nin 'Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruşu Sulh Peygamberi' kitabından, yetişkin kategorisi için ise yine Peygamber Yolu Araştırma Heyeti'nin 'İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz' adlı kitabından yapılacak.

Kayıtlar 8 Mart'a kadar devam edecek. Sınavlar ise 16 Mart – 29 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar 30 Mart 2015 tarihinden itibaren www.herkesonuokuyor.com internet adresinden duyurulacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.