Her yerden uyuşturucu çıktı

Her yerden uyuşturucu çıktı
MERSİN Limanı'ndaki bir TIR dorsesinde piyasa değeri 15 milyon TL olan yaklaşık 300 bin uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Mersin Gümrük Muhafaza ekipleri İtalya'dan düzenli olarak Ro-Ro seferi yapan bir gemi ile Mersin Limanı'na gelen ve Belçika'dan İran'a gönderildiği belirlenen bir dorseyi riskli bularak incelemeye aldı. İran'da bulunan bir firmaya Belçikalı bir başka firma tarafından gönderilen 19 bin 960 kilo ağırlığında 'PVB' film cinsi eşya yüklü bulunduğu belirtilen uluslararası nakliyat firmasına ait bir TIR dorsesi risk kriterleri çerçevesinde X-ray taramasına gönderildi. X-ray operatörleri tarafından yük içerisinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine TIR dorsesi ayrıntılı arama yapılmak üzere arama hangarına sevk edildi. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü personelinin birlikte oluşturduğu ekip tarafından dorse açılarak içerisinde bulunan ahşap kapalı sandıklar indirildi. Sandıklarda narkotik köpekleriyle yapılan aramada makaraya sarılı rulolar halinde şeffaf film türü eşyanın bulunduğu anlaşıldı. Alüminyum folyo ambalajları ile sarılı rulolar açıldığında 60 torba içerisinde 300 bin 59 adet uyuşturucu ele geçirildi. 102 kilo 395 gram ağırlığındaki uyuşturucu hapların piyasa değerinin ise 15 milyon TL olduğu bildirildi.

Olayla ilgisi olduğu saptanan kimliği açıklanmayan 2 kişi hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.