HER YATIRIM DOĞA VE ÇEVRE İÇİN

HER YATIRIM DOĞA VE ÇEVRE İÇİN
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşamba İlçesi Bafracalı Mahallesi'nde hayata geçirilen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesinin yüzde 80'i tamamlandı.

Gerçekleştirilen yatırımlarla şehri her alanda örnek alınan kent konumuna getirmeyi hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yaptığımız her yatırım doğanın ve çevrenin korunması için. 150 milyon liralık yatırım olan tesisi de tamamlayıp devreye aldığımızda kentte atık su sorunu tamamen çözülmüş olacak" dedi.

Samsun'un ilçeleriyle birlikte geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması konusunda tüm kaynaklarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, daha temiz çevre için şehrin dört bir tarafına kurduğu arıtma tesisleriyle Türkiye’de parmakla gösterilir hale geldi. 17 ilçede içme suyu ve atık su arıtma tesisleri inşa eden Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü daha yeşil ve daha temiz bir Samsun için kent genelinde planlı şehirleşme yönünde önemli çalışmalar hayata geçiriyor. Bu çalışmalardan biri de Çarşamba ilçesi Bafracalı Mahallesi'nde inşa edilen 9 milyon 855 Euro bedelli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi. Şu ana kadar fiziki ilerlemesi yüzde 80'i bulan tesiste, kollektör inşaatının yüzde 88'i ve arıtma tesis inşaatının da yüzde 99'u tamamlandı.

DAHA SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN

Yapılan tüm yatırımlarla Samsun’u her alanda örnek gösterilen şehir konumuna getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çevre yatırımlarıyla şehri daha sağlıklı yarınlara taşıdıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin SASKİ kanalıyla gerçekleştirdiği atık su arıtma tesisi yatırımlarının bu konuda atılan dev adımlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Demir, "Tüm hedefimiz kentimizde atık su sorununu tamamen bitirip gelecek kuşaklara sorunsuz temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak. Bu amaçla her alanda sürdürülebilir bir kentsel gelişimi esas alıyor ve bu bilinçle çalışıyoruz. Daha yeşil ve daha temiz bir Samsun için kent genelinde planlı şehirleşme yönünde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Samsun’u yaşanılmasından mutluluk duyulan, sağlıklı geleceğe taşıyoruz. Yaptığımız her yatırım doğanın ve çevrenin korunması içindir” ifadelerini kullandı.

AVRUPA STANDARTLARINDA ARITMA

Çarşamba’da inşa edilen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin de bunlardan yalnızca biri olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Demir, Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlayan, ultraviyole dezenfeksiyon sistemine sahip tesisin ‘teknolojinin ulaşmış olduğu en son gelişmeler bağlamında’ inşa edildiğini vurgulayarak, “Yüzde 86'sı AB hibesiyle finanse edilen tesis ilçenin tamamının atık sularını Avrupa standartlarında arıtacak. İnşaat çalışmalarının yüzde 80'i bitti. Tamamlandığında tesiste günlük 15 bin 500 metreküp su arıtılabilecek. Çevreye zararsız hale getirildikten sonra Yeşilırmak’a deşarj edilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.