HER YAŞTAN PİYANİSTLERLE DENEY

HER YAŞTAN PİYANİSTLERLE DENEY
Aralık 2016’da yurt içinde ve yurt dışında verdiği 9 konserde müziğin sihrini paylaşan ünlü piyanist Gülsin Onay, ustalık sınıfı çalışmalarıyla da, gençlere ilham verdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen 1’incisini Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali’nin açılışı 10 Aralık’ta gerçekleşti. Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde Chopin’in iki numaralı Piyano Konçertosunu seslendire ünlü piyanist Gülsin Onay, ustalık sınıflarında her yaştan piyanistlerle deneyimlerini paylaştı.

SAYGUN'UN TÜM ESERLERİNİ DÜNYADA DAHA SIK SESLENDİRECEK
Gülsin Onay ustalık sınıfı çalışmaları, 6 ve 7 Şubat'ta İstanbul'da,4-5-6 Nisan'da da Ankara'da devam edecek.Usta piyanist 2017'nin ilk konserinde, Naci Özgüç yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Ahmed Adnan Saygun'un 1'inci piyano konçertosunu seslendirecek.Bestecinin ismini taşıyan salonda, 6 Ocak ölüm yıldönümünde, doğduğu şehirde 110'uncu doğum yıldönümünün ilk konserini vermenin, kendisi için çok duygulu ve unutulmaz bir deneyim olacağını ifade eden Onay, 2017'de hocası Saygun'un tüm eserlerini dünyada daha sık seslendireceğini belirtiyor. 

60 DAKİKALIK PROGRAMIN YAPIMCILIĞINI ÜSTELENEN SANATÇI
16 Şubat Hong Kong, 21 Şubat Tokyo, 13 Mayıs Göttingen, 16 Mart İngiltere, 26 Nisan ABD konserleri gibi..Enerjisiyle takipçilerini kendisine hayran bırakan ve her fırsatta yeniliklerle onları şaşırtan Gülsin Onay, 2017'de yepyeni bir projeyle TRT Radyo-3'te olacak. Gülsin Onay'la Radyo-3 Atölyesi adlı 60 dakikalık programın yapımcılığını üstelenen sanatçı, sahne üstünde ve arkasında yaşadıklarını, anılarını, eserlere yaklaşımını ve beğendiği yorumcuları 7 Ocak Cumartesi gününden itibaren radyodan paylaşacak. 

GÜLSİN ONAY RAVEL VE BEETHOVEN'IN ESERLERİNİ SESLENDİRECEK
Sık sık davet edildiği Cambridge West Road Konser Salonu'ndaki "New Europe Society Schumann Serisi" çerçevesinde, 14 Ocak'ta vereceği resitalde, bu kez Schumann, Ravel ve Beethoven'ın eserlerini seslendirecek. Yorum gücü yanında repertuvar zenginliğini de yansıtan 20'yi aşkın albüm kaydına, bir yenisinin daha ekleneceği müjdesiyle hayranlarını sevindiren Gülsin Onay, yeni albüm için kolları sıvadı. Bilkent'te yapacağı kayıtlar ve izleyen aylarda farklı mekanlarda sürdüreceği çalışmaların içeriği henüz ilan edilmedi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.