HER PAZARDA GÜVENLİK İSTİYORLAR

HER PAZARDA GÜVENLİK İSTİYORLAR
Samsun'da geçimini pazarcılık yaparak sürdüren esnaflar geceleri yaşanan hırsızlık olaylarından şikayetçi.

Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası, pazarcı esnafının talebi üzerine Kıranköy ve Modern Pazarı'na güvenlik görevlileri yerleştirdi. Esnaflar her semt pazarında güvenlikçilerin görev alması gerektiğini söyledi.

"HER SEMT PAZARINA YAYACAĞIZ"

İlyasköy ve Unkapanı pazarlarında ürün satan esnaftan hırsızlık yönünde şikayet aldıklarını kaydeden Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, "Daha önce bekçilerin resmi olmaması sebebiyle bazı esnaf arkadaşlarımız sıkıntı yaşadı birçok kişi mahkemelik oldu. Bunun ardından esnafımızın talebi üzerine özel bir güvenlik şirketi ile anlaşma yaptık. Güvenlik şirketinden 4 güvenlikçi arkadaşımız her cuma gecesi Modern Pazarı'na her pazar gecesi de Kıranköy Pazarı'na gelerek burada herhangi bir hırsızlık olayı yaşanmaması konusunda gerekli tedbiri alıyorlar. 15 ay önce yaptığımız anlaşmadan sonra bu yönde hiçbir şikayet almadık. Esnafımız da bu durumdan memnun. Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası olarak pazarların işletmesini belediyelerde alırsak bunu şehirde bulunan bütün semt pazarlarına yaymayı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde belediyeler ile görüşmelerimiz var. Bu işi halledersek bütün pazarlarımızı güvenlik görevlilerine teslim edeceğiz" şeklinde ifadelerde bulundu.

"HIRSIZLIK SONA ERDİ"

40 yıla yakın zamandır pazarcılık yaptığını söyleyen esnaf Ahmet Akdeniz, "Güvenlik önlemi alınmadığında ben de hırsızlık sorunuyla karşılaştım. Oda tarafından göreve getirenler özel güvenlikçiler sayesinde bir seneyi aşkın bir süredir burada bu şekilde bir olayla karşılaşmadık. Güvenlik önlemi alınmayan semt pazarlarına ise sabah erken saatlerde gidip tezgahlarımızı kuruyoruz. İsteğimiz Pazarcılar Odası ile yetkili belediyelerin anlaşıp her pazarın güvenli hale alınması yönünde" şeklinde konuştu.

HER PAZARDA OLMALI

Pazarcı esnaflarından Oktay Bakır ise Kıranköy Pazarı ve Modern Pazar'da alınan güvenlik önlemlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu şekilde konuştu: "Güvenlik her zaman iyidir. Konuda duyarlılık göstererek hırsızlığa karşı önlem alan herkese teşekkür ederim. Söylediğim iki pazarda bu tedbir alınalı hiçbir sorunla karşılaşmadım, karşılaşanı da görmedim. Umarım en kısa zamanda Samsun'daki her pazarda geceleri güvenlikçiler görevlendirilir." Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.