HER KENTE ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK

HER KENTE ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK
KARAASLAN: HER KENTE ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile birlikte 'Şehir ve Medeniyet' konulu toplantıyı gerçekleştirdi. Karaaslan, 'Kentlerin kimliğini ön plana çıkaracak her kent için özel çalışmalar hazırlanacak'' dedi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile 'Şehir ve Medeniyet' konulu toplantıda biraraya geldi. Her iki bakanlığın bürokratlarının yer aldığı toplantıda şehirler ve kültür üzerine değerlendirmeler yapılırken, yapılacak çalışmalarda izlenecek yol haritaları üzerinde görüşmeler yapıldı.

KALICI POLİTİKALAR GELİŞTİRİLECEK

Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Çiğdem Karaaslan, ''AK Parti olarak insanın yaşama alanı olan şehirlerimizi medeniyet ile ilişkisi üzerinden değerlendirecek yeni bir gelecek stratejisinin şekillenmesine vesile olacak çalışma grupları oluşturmayı hedeflemekteyiz. Gündelik çözümler değil uzun soluklu politikaların oluşmasına katkı verecek ve bu yolla farklı kesimleri biraraya getirerek katılımcı bir modelle AK Parti’nin şehircilik vizyonunun topluma doğru anlatılması yönünde çalışmalar gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. Çarpık ve düzensiz kentleşmenin ülkemize getirdiği sosyal ve mali yükün farkındayız. İnşallah bu alanda bundan sonra oluşturulacak kalıcı politikaların geliştirilmesi için ilgili tüm kurum ve uzmanlarla birlikte üzerimize düşeni yapacağız'' dedi.

HER KENTE ÖZEL ÇALIŞMALAR

''Şehirlerimizin mevcut 'Kimlik'lerini yaşatarak koruyacak ve bu yolla şehirlerimizi küresel ölçekte söz sahibi yapacak politikaları geliştirmeyi hedeflemekteyiz'' diyen Karaaslan, ''Yapacağımız toplantlılarla şehirlerin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin belirlenerek gelecek vizyonuna yönelik strateji ve öneriler geliştirilecek. Tarihe, ekolojiye, şehir belleğine saygılı mekanların belirlenen bu vizyon çerçevesinde kurgulanması sağlanacak. Şehircilik ve şehirlilik (kentlilik) bilincini arttırmaya yönelik çalışmaları yerel yönetimlerin desteği ile yapılacak. Her şehrin geçmişten gelen tarihi ve coğrafi özelliklerine göre uygun malzeme seçimi ve tasarım yaklaşımları belirlenecek. Bu yollarla kent kimliğini ön plana çıkaracak her kent için özel çalışmalar hazırlanacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.