HER EVİN BAHÇESİNE BİR FİDAN

HER EVİN BAHÇESİNE BİR FİDAN
Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Dikbıyık İlkokulu Müdürü Sultan Süleyman Sapancı ,”Öğrenciler okulumuzda uygulanan proje kapsamında Orman Haftasını da fırsat bilerek evlerinin bahçelerine fidan diktiler ”dedi.

Dikbıyık İlkokulu Müdürü Sultan Süleyman Sapancı, “Oldukça mutlu oldukları görülen öğrenciler yaptıkları işten gurur duyduklarını ifade ettiler. Anne ve babaları ile diktikleri fidanları koruyup büyüteceklerine dair söz veren öğrencilerimiz fidanlarıyla birlikte mutlu pozlar verdiler ”dedi.

ORMANLARINIZI HEP BİRLİKTE KORUYALIM
Okulda yapılan tanıtım toplantısında açılama yapan okul Müdürü Sultan Süleyman Sapancı,” ağaç ve ormanlar herkes için büyük önem taşıyor. Birazdan kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı toprağa dikiniz” diyen bir dinin mensupları olarak ağaçlandırma ve ormanların korunması konusuna çaba göstermemiz gerekiyor. Hızla bozulmakta olan doğal dengenin gelecek adına endişe vericidir. Bu konuda projede yer alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum “diye konuştu. 

BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLENDİRİLEK
Proje Koordinatör Öğretmeni Ayhan Arslanbay,”Okulumuzda TÜRÇEV işbirliği içinde yürütülen “Okullarda Orman Programı” dahilinde başlatılan bu projede öğrenciler ellerindeki fidanları evlerinin bahçesine dikecekler ve iki yıl süreyle fidanlarının bakımlarını yapıp büyüttükten sonra iki yıl sonunda başarılı şekilde fidanını büyütenlere ödül verilecek ”diye ifade etti. Konuşmalar sonrasında proje koordinatör öğretmenlerinden Yahya Bayçelebi, Elif Şahin ve Ayhan Arslanbay öğrencilere fidanlarını dağıttılar.Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.