Her 8 Kadından Biri...

Her 8 Kadından Biri...
Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski var

SAMSUN'da Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Cengiz Kayahan, her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski olduğunu dile getirerek, "Ölümcül kadın hastalıkları sıralamasında en başta gelen hastalılardan biri meme kanseridir" dedi.

Her 8 kadından birinde hayatı boyunca meme kanserine riski olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cengiz Kayahan, "Toplumda her 8 kadından birinin yaşamı boyunca yakalanma riski olan meme kanseri, erken dönemde tanı konulması ile birlikte çok kolay kontrol edilebilmektedir. Fakat ölümcül kadın hastalıkları sıralamasında en başta gelen hastalıklardan biridir. Erkeklerdeki görülme sıklığı son derece az olmasına ve daha çok bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen, erkeklerde çok daha ölümcül olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır. Günümüzdeki gelişmiş tanı ve tedavi yöntemleri sayesinde meme kanserleri erken dönemde yakalanabilmekte, buna bağlı olarak kısa sürede tedavi sağlanabilmekte, böylece sağlıklı ve kaliteli bir yaşam mümkün olmaktadır. Meme kanserini tetikleyen en önemli risk faktörü kadın olmaktır" dedi.

Hastalıkta meme koruyucu cerrahi yöntemiyle başarılı sonuçlar alındığını söyleyen Doç.Dr.Kayahan, "Gelişen teknikler sayesinde, özellikle erken evre meme kanserleri için kullanılan meme koruyucu cerrahi yöntemi de, tecrübeli hekimler tarafından yapıldığında başarılı sonuçlar vermektedir. Meme koruyucu cerrahi titizlikle yapılmalı, memenin hacminde gözü rahatsız eden bir kayıp veya çirkin bir görüntü yapılmamalıdır. Sonuç olarak tüm kanserlerde olduğu gibi, meme kanserlerinde de, erken evre tedavideki başarı şansını çok üst noktalara getirmektedir. Kanser oluşumunu engelleyemeyeceğimize göre, kanserle mücadele etmeyi öğrenmemiz en önemli faktördür. Bu nedenle kendimize saygı duyarak, meme periyodik kontrollerimizi düzenli ve zamanında yaptırdığımız takdirde, meme kanserinden korkmamız için hiçbir gerekçe kalmaz” diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.