HEM’DEN YABANCILARA TÜRKÇE EĞİTİMİ SEFERBERLİĞİ

HEM’DEN  YABANCILARA TÜRKÇE EĞİTİMİ SEFERBERLİĞİ
Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik’le birlikte yabancılar için düzenlenen Türkçe kurslarını ziyaret etti.

Her zaman Her yerde Herkes için eğitim düsturuyla hareket eden Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ilçeye yerleşen yabancıları da unutmadı. Başta Merkez bünyesinde olmak üzere, ilçedeki okullarda, Uluslararası Öğrenci Derneğinde İlçenin her yerinde bulunan diğer sivil toplum kuruluşlarında yabancı uyruklu yetişkinlere ve öğrencilere Türkçe öğretmek için adeta seferber oldu. İlk olarak Uluslararası Öğrenci Derneği bünyesinde açılan ve ayrıca Fahrettin Ulusoy İlkokulu ile Ortaokulunda devam eden kursları ziyaret eden Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik  ve Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever yapılan çalışmalarla ile ilgili kurs öğretmelerinden bilgi aldı.

HER ZAMAM SİZİN YANINIZDA YIZ
Öğretmenlere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever ,”Yabancı öğrencilere hitaben iyi bir dil eğitimi ve yaşanılan Ülkenin diline, kültürüne uyum sağlamak önemlidir. Eğitim Öğretimle ilgili tüm ihtiyaçlarınız için Halk Eğitim Merkezi olarak yardımınıza hazırız" dedi. 

AÇILAN KURSLAR SİZİN İÇİN ÖNEMLİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik,”Devletimiz her zaman sizlerle birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçemiz genelinde açılan kursları önemsiyoruz yabancılar için dil kursları ve sizlerin oryantasyonunuz çok önemli, bu kursları başarılı ile bitirdiğinizde dilimizi öğrenmiş olacak ve Toplumumuza adapte olmanız daha kolay olacaktır. Ayrıca bu kursları başarılıyla bitirdiğinizde sizlere sertifika verilecektir" diye konuştu.

Program Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Usta öğretici Ayşe Bulut’un aşçılık kursunda yenilen öğle yemeği ile sona erdi.
Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.