HEM’DEN GENELEKSEL YILSONU SERGİSİ

HEM’DEN GENELEKSEL YILSONU SERGİSİ
Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören kursiyerlerin ürettiği giyim ve el sanatları çalışmalarından oluşan sergi, Kuzey Yıldızı Jimnastik Salonunda düzenlenen törenle açıldı.

 

Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından acılan sergiye Kaymakam Sayın İlhan Turgut, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından  Hanife Öztürk Erdin,Celalettin Sula,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve STK’lara katıldı. 

İLÇEMİZDEKİ BELEDİYE VE STK’LARLA İŞ BİRLİĞİ HALİNDEYİZ
Sergide, kursiyerlerin 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ürettiği giyim ve el sanatları çalışmaları yer aldı. Sergininin açılışında konuşan Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, halk eğitimi merkezlerinin toplumda eğitimin tabana yayılması ve becerilerin artırılması konusunda önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Güleroğlu,"Eğitim faaliyetlerimiz her zaman her yerde' eğitim parolası ile merkez binamızda, okullarımızda ve ilçemizdeki Belediye ve STK’larla iş birliği halindeyiz. Sergide Perspektif,ev tekstili, giyim, makine nakışı, el nakışı, ahşap boyama, seramik süsleme, resim, tablo ve aklınıza gelebilecek bir çok ürünümüz sergimizde yer alıyor” dedi.

MEHTERAN BİZİM 600 YILLIK BİR KÜLTÜRÜMÜZÜN ÜRÜNÜ 
Canik Kaymakamı Sayın İlhan Turgut açılışta yaptığı konuşmada,” Öncelikle halkoyunu gösterileri yapan minik yavrularımızı ve onları yetiştirenleri tebrik ediyorum. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren en az bir spor dalında ve bir de müzik enstrümanı çalabilme konusunda eğitmemiz gerekiyor. Çünkü hayat  bu şekilde daha anlamlı ve başarılabilmekte. Sayın valimizin başlattığı geleceğe kulaç atıyorum projesi ile yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak. Bu alanda çok önem vermekteyiz. Serginin açıldığı bu cimnastik salonu çocukların küçük yaşta spor eğitimine başlayabileceği çok önemli bir imkan. İlçemizin bu  ve diğer imkanlarından yararlanmamız gerekiyor. İkinci olarak hepimizin duygularını kabartan mehteran takımına da teşekkür ediyoruz. Mehteran bizim 600 yıllık bir kültürümüzün ürünü ve batıya dünyaya bizim tanıttığımız ve başlattığımız bir askeri müzik. Dünya bizden öğrendi bu konuyu. Bu nedenle mehteri de sevmek ve saygı duymak gerekiyor” diye konuştu. 

BU HİZMET İÇİN YEREL BİRİMLERİN ARSA ÜRETMESİ GEREKİYOR
Sergiye gelince bu ilçedeki heyecanınız her geçen yıl göre artmakta olduğunu söyleyen Kaymakam Turgut,” Bu emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Şimdi bu uğraşlarınınz biraz pahalı bir uğraş. Ama bu bedeli ödemezzesk ileride bunun kat be kat fazlasını öderiz. Çünkü eğitime ve gelişmeye harcanmayan bedeller ileride çok yüksek maliyetlere ve zararlara sebep olur. Yılmayın ve devam edin umarım bir halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu olacak geniş bir binaya kavuşursunuz. Bu hizmet için yerel birimlerin arsa üretmesi gerekiyor. Serginizin hayırlı olmasını bizlere desteğini esirgemeyen valiliğimize ve kurumlara teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum ”şeklinde konuştu.Açılış sonrası Kaymakam  İlhan Turgut,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hanife Öztürk Erdin,Celalettin Sula,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, şube müdürleri, okul müdürleri ve STK’larda   sergiyi gezdi.Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.