"HEDEFİMİZ LOJİSTİK SÜPER GÜÇ OLMAK"

"HEDEFİMİZ LOJİSTİK SÜPER GÜÇ OLMAK"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve Lojistik Çalıştayları ile tüm kurum ve kuruluşların yararlanacağı bir rehber oluşturarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru durmadan yürüyeceğiz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma 2053 Vizyonu ışığında ilk adımını Kocaeli'de hayata geçirdikleri Ulaştırma ve Lojistik Çalıştayları ile tüm kurum ve kuruluşların yararlanacağı bir rehber oluşturup 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru durmadan yürüyeceklerini belirterek, "Hedefimiz lojistik süper güç olmak." ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada ticaretin hızla arttığını, Türkiye'nin bu pastadan daha fazla pay alması için 7 gün 24 saat çalıştıklarını belirtti.

Lojistik sektörünün "ticaretin altın anahtarı" olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, Körfez limanlarının da bu açıdan önemli rol oynadığını bildirdi.

Karaismailoğlu, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde "Kocaeli Körfez Lojistik Çalıştayı"nın düzenlendiğini, çalıştayda lojistik sektörünün tüm yönleriyle ele alındığını ifade etti.

Kamu, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve bölgedeki sektör temsilcileriyle fikir alışverişi yapıldığını belirten Karaismailoğlu, çalıştayın sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bölge gerçekleri ve potansiyel hedefler kapsamında Körfez bölgesi, kara yolu yatırımları açısından güçlü bir konumda bulunuyor. Bölgedeki yük üretim ve çekim miktarlarına bakıldığında kara yolu yatırımlarına devam edilerek yük akış trafiği rahatlatılacak. Akıllı Ulaşım Sistemleri yatırımlarıyla mevcut yol kapasitesinden daha fazla faydalanılarak verimlilik artırılacak. Bölgede bulunan çok sayıda OSB'nin kara yolları ile doğrudan veya alternatif yollarla bağlantısı bulunuyor. Ancak lokal iyileştirmelerle bunlar güçlendirilecek. Yük araçlarından kaynaklanan kent içi parklanma sorunu için kent dışında lojistik odak noktaları oluşturulacak. Transit yükler kent içi trafikten arındırılacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.