'HEDEF 25' ÇALIŞTAYI SAMSUN'DA RENKLİ GEÇTİ

'HEDEF 25' ÇALIŞTAYI SAMSUN'DA RENKLİ GEÇTİ
Türk Kızılay’ının 18-25 yaş aralığındaki üniversite gençliğine kan bağışı ile hayat kurtarmanın değerini hatırlatan ve sorumluluk almalarını sağlayan "Hedef 25 Çalıştayı’nın Orta Karadeniz Bölgesindeki birincisi Samsun’da gerçekleştirildi.  

Samsun'da düzenlenen programa başta 19 Mayıs Üniversitesi olmak üzere, Samsun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Tokat Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi ‘den toplam 50 öğrencinin katıldığı çalıştay son günde damgasını vururken, öğrenciler yeniden düzenlenecek olan çalıştay’a katılma kararı aldı. 

BAŞKANLAR ÇALIŞTAYDA BULUŞTU
İlk gün ki çalıştaya Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Raportörü Erdoğan Kısacık, Genç Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Furkan Yılmaz, Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Habip Demirel, Başkanvekili Ahmet Ali Bulut, Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı olan Köksal Öner, Türk Kızılay Ordu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, Türk Kızılay Sinop Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Albayrak, Türk Kızılay Tokat Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Delen, Türk Kızılay Amasya Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Albayrak, Türk Kızılay İlkadım Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kurt 1999 depremi sonucunda tekerlekli sandalye ile hayatına devam eden Fatma Zehra Altuntaş'ın yanı sıra  Türk Kızılay temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile gönüllüleri katıldı.

img-5633.JPG

ÜÇ GÜN BOYUNCA BİLGİLER AKTARILDI
Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğü tarafından Atakum Türk-İş Eğitim Merkezi Sosyal Tesislerinde düzenlenen çalıştaya,6 Üniversiteden 50 öğrenci katıldı. Çalıştayda, Üniversitelerinde kan bağışı konusunda gönüllü çalışmalar yürütecek öğrencilere kan bağışı bilincinin artırılması, gönüllülerin sürekliliğinin sağlanması gibi konular Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Müdürü Dr.Muhsin Yıldırım, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr.Serdar Bayram, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Doktoru Dr.Oktay İrşad Yanık, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alper Candan, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Laboratuvar Teknikeri Semra Yürümez  ve Türk Kızılay Samsun Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Erdal Ayar tarafından üç gün boyunca anlatılırken sunumlarda yapıldı ve çalıştayın  son gününde öğrenciler, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettikten sonra Bandırma Gemisi’ni gezdiler ve ardından Türk Kızılay'ı Kampında düzenlenen etkinlikte katılımcılara hamsi ikram edildi.

img-5650.JPG

‘KÖKLÜ BİR KURULUŞUN İÇİNDEYİZ’
Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2006 Yılında başlatılan ‘Üniversitelerde kan bağışı farkındalığı çalışmaları ve kan bağışı kampanyaları eğitim programlarının devam ettiğinin altını çizen Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Raportörü Erdoğan Kısacık ,” Her yıl Türk Kızılay kan hizmetleri genel müdürlüğümüz tarafından düzenlenen, vermiş oldukları kan ve kök hücre bağışı ile hiç tanımadıkları insanlara hayat veren kan bağışçılarına ulaşılmasında önemli bir yol kat etmede fayda sağlayan üniversitelerde kan bağışı fedakarlık  çalıştayları eğitim programlarımıza hepiniz hoş geldiniz. Değerli öğrenciler kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Sağlık kuruluşlarımızdaki kana ihtiyaç duyan insanların kan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi gönüllü ve düzenli kan bağışları ile mümkündür. Dolayısıyla bu duyarlılığın 7 gün 24 saat devam etmesi gerekmektedir. Ülkemizde 2005 yılında 27 ilde bulunan 29 hizmet birimi ve 853 personel ile yürüttüğümüz kan bağışı faaliyetleri 2019 yılı ile 69 ilde toplam 18 bölge kan merkezi, 68 kan bağışı merkezi, 60 sabit kan alma birimi ve günlük ortalama 155 gezici ekip olmak üzere toplam 300 noktada düzenlenen kan bağışı faaliyetlerini 3 bin 626 personel ve 745 araçlık filomuz ile  yürütmekteyiz"şeklinde konuştu.

img-5869.JPG

DÜZENLENEN ÇALIŞTAY VERİMLİ GEÇTİ
19 Mayıs şehri olan Samsun'da yapılan çalıştayın verimli bir şekilde geçtiğini üniversiteli öğrencilere aktaran Türk Kızılay'ı Orta Karadeniz Bölge Müdürü Dr.Muhsin Yıldırım,"151 yıllık iyilik hareketi için gönüllü çalışmalarınızı taktir ediyorum. Her birinize duyarlılığı için teşekkür ediyorum. İyilik hareketimizi güçlendirmek için el birliğiyle çalışıyoruz. Sizlerden de üniversiteleriniz içindeki öğrenci arkadaşlarımızı Türk Kızılay ile tanıştırarak gönüllümüz olarak çalışmalarımıza katılmaları hususunda çalışmalar yapmanızı rica ediyorum. Akranlarınızla iletişiminizi geliştirin, güçlendirin,  Kızılay’ımızı üniversitedeki tüm öğrencilere tanıtalım, anlatalım.Bu çalıştay’dan aldığınız eğitimler sonucu Siz’ler kan hizmetleri çalışmalarımız hakkında artık daha donanımlı ve bilgili oldunuz. Çalıştay kapsamında yeni güzel fikirler ve projeler ortaya koyacaksınız. Katımlarınızdan ve katkılarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Köksal Öner

img-5922.JPG
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.