HAZİNE OPERASYONUNUN PERDE ARKASI

HAZİNE OPERASYONUNUN PERDE ARKASI

Oflu hoca vaaz ederken demiş ki “Çemaati müslimin sakın haa ayakta pevletmayun, ayakta pevletenlerun hepisi cehenneme girecektur haberunuz ola, ancak teyeçesunuz ki hoçam sen niye ayakta pevleteyursun ne edeyim çemaat teğeyi yere” demiş. Sizin anlayacağınız oflu hoca kendisini methü sena ediyormuş. Bugünkü yazımda ben de oflu hoca gibi biraz kendimi methü sena etmeyi düşündüğümden bu fıkrayla başlamak istedim

Geçtiğimiz hafta yapılan Hazine operasyonu ile ilgili kehanet ve kerametlerimi yazmıştım. Şimdi de operasyonun perde arkası ile ilgili düşüncelerimi siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum. Yapılan operasyonda tek tutuklu yargılanan Milli Emlak Müdürü olsa da işin arkasında çok farklı gelişmelerin olduğunu düşünmekteyim. Nedir bu düşünceleriniz derseniz olayın arka planında siyaset olduğunu düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorsun derseniz izin verin açıklayayım. Bundan yaklaşık altı ay veya bir yıl önce önce Milli Emlak Müdürü ile ilgili bir operasyon yapılacğını öğrenmiştim, amaç milli Emlak Müdürünün yaptığı yanlış işler olmakla birlikte onunla konuşan herkesi dinlemeye alıp, zamanı geldiğinde düğmeye basıp istenilen siyasi sonuca ulaşma noktasında gelindiğinde olayı kamuoyu ile paylaşacak şekilde sonuçlandırmaktı. Allah öyle büyük ki, yapılan dinlemelerde çok farklı bir boyut ortaya çıkmaya başlayınca iş sıkıntıya girdi.

Sıkıntıya girilen noktaları burada açıklama imkanım yok ancak anlaması gerekenlerin anlayacağından eminim. Yapılan dinlemelere takılan bir çok siyasetçi, iş adamı, bürokratın sıkıntıya düşeceği ortaya çıkınca bu kez operasyon zamanından önce yapılmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca yapılan dinlemelerin tamamı ortaya çıktı ve operasyonun seyri değişti. Bunun üzerine bazı kamera kayıtları, bazı telefon görüşmeleri ve bazı olaylar devre dışı bırakılmak suretiyle olay mahkemeye intikal etti. Bunlarla ilgili bir kaç ipucu vereyim müteahhit arkadaşın evinde yapılan aramada iki tane silah bulunuyor ne kadar enterasandır ki bu arkadaş kardeşi ile aynı evde oturmamış olmasına rağmen bu silahlar kardeşinin imiş gibi tutanak tutulup müteahhit olaydan sıyrılıyor. Ardından da kameralarda kayıtlı olan çok enteresan bir rüşvet olayı siliniyor.

Rüşvet olayında aradaki para 150 bin lira olduğu ortada, alan belli, veren belli, kamera kayıtları belli ancak tamamı siliniyor. Olayla ilgisi olan Belediye görevlisinin ifadesi alınıp salınıyor. Bir başka olay milli emlak arazileri ile ilgili olup işin bir ucunda Ak Parti'den üst düzey bir yönetici, bir ucunda Milli Emlak Müdürü, bir ucunda Büyükşehir Belediye yetkilileri olduğu açıkça ortada olmasına rağmen çok enteresan olan bir durum Büyükşehir Belediye yetkilileri ile ilgili en ufak bir ses kaydı, görüntü ortada yok, Ak partili yöneticinin ifadesi el altından alınıp salındığı iddia ediliyor.Hatta eski adliye binası ile ilgili yapılan ihalede teklif veren iki firma akraba, birisi diğerinin teyzesinin kocası. Bu kadar açık ve net bir organizasyona rağmen bu olaylarla ilgili ortada bir şey yok. Bunca olay ortada olmasına rağmen hiç birisi ortalıkta olmayınca çok güzel ve kapsamlı olarak başlayan bir operasyon akamete uğramış bir biçimde bitiyor.

Bu işin içersisinde çok farklı insanlar var. DMO binasının alımıyla ilgili kişilerden tutun, Araştırma hastanesi kantininin ihalesi, Meteoroloji arsasının ihalesi, kuyumcusundan, dövizcisine, siyasetinden iş adamına bir çok insan var. Adam gibi olayın üzerine gidilebilirse çok insanın canı yanar ancak şehir de rahatlar. Bu konuda bazı belgeleri biz gazetemizde yayınlayacağız. O belgeleri gördüğünüzde olayları çok daha rahat bir biçimde tahlil etme imkanınız olacak.

Olayın arka planında siyaset olduğu kanaatindeyim. Bunu söylerken yargı siyasallaştı demek istemiyorum ancak iddianame ortaya çıktığında bu konudaki düşüncelerimi net olarak beyan edeceğim. Burada yapılmak istenen önümüzdeki süreçte şehirdeki siyasi dengelerin birilerinin istediği gibi şekillenmesi idi ama yapılan dinlemelerde çok farklı olaylar ve kişiler ortaya çıkınca onlar da şakına döndüler.Onların amacı birilerinin altını oyup destek verdikleri kişileri bitirip altlarını boşaltmaktı. Ancak işin içersinden çok farklı işler çıkınca perişan oldular. Hani derler ya midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak işte onun gibi bir şey. Ancak önümüzdeki günler çok şeylere gebe, bekleyip göreceğiz.Bu konuda çok bildiklerim ve elimde belgeler var ilgili mercilere sunacağım onlar gereğini yapmaz veya engellenir iseler o zaman farklı platformlara taşıyacağım. Bugünlük bu kadar yetr kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR