HAYIRLI BAYRAMLAR

 

             

Bugün Bayramın ilk günü, imkanı olanlar Kurban vecibesini yerine getirmekle meşgul olduklarından fazla detaya girmeden kısaca Bayramınızı tebrik ederek bir iki küçük ayrıntıyı da hatırlatmak sureti ile yazıma son vermek istiyorum.

            Bayramların en büyük özelliklerinden birisi dargınlıkların giderilmesi ve kardeşçe yaşayabilmek için Yüce Rabbimizin bizlere sunduğu bir fırsat olmasıdır. Bu konuda sanırım benim de biraz nefis muhasebesi yapmam gerekir, zira yazdığım yazılarla ilgili bir hayli insanın gönlünü kırdığımı biliyorum. Nefis muhasebesi yaparken her zaman kendimizi haklı çıkaracak gerekçeler bulup, yaptıklarımızın haklılığını ispat etmeye çalışırız, bu insan fıtratında var olan bir haslettir, ancak Allah ve Resülünün emrettiği bu değil, Dinimizin emri  hangi şartlarda olursa olsun insanlarla küs olmamaktır, bu nedenle ben hiç kimseyi ayırt etmeksizin herkesin Bayramını tebrik ediyorum.

            Kurban Bayramı"nda üzerinde durulması gereken bir başka konu kestiğimiz kurbanları bizzat kesmiş isek dağıtımı konusunda titiz davranıp, Kurbanın tamamına yakınını kavurma yapıp, et ihtiyacımızı karşılamak şeklinde olmayıp, kurbanı üçe ayırıp, bir kısmını kendimize, bir kısmını fakirlere, bir kısmını ise komşularımıza dağıtacak şekilde taksim etmeliyiz. Üzerinde durulması gereken bir başka önemli husus vekalet yolu ile kestirdiğimiz veya herhangi bir hayır kurumuna kestirme cihetine gitmiş isek kurbanın kesilip, kesilmediğini bizzat takip edip, öğrenme mecburiyetinde olduğumuzdur..

            Bu kısa hatırlatmaları yaptıktan sonra tüm okurlarımızın ve okumadığını söyleyip gizlice bizleri takip eden vatandaşlarımızın tekrar Kurban Bayramı"nı tebrik eder Milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim. Kalın sağlıcakla

                       

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR