“HAYDİ” PROJESİ OKUL ÖNCESİNİN NİTELİĞİNİ ARTIRACAK

“HAYDİ” PROJESİ OKUL ÖNCESİNİN NİTELİĞİNİ ARTIRACAK
Okul öncesi eğitim kademesinin niteliğinin artırılması amacıyla yürütülen HAYDİ projesi kapsamında Orff Shulwerk Eğitmeni Onur Erol ve Yaratıcı Drama Eğitmeni Doç. Dr. Tolga Erdoğan tarafından “Okul Öncesinde Müziko Drama Eğitimi” verildi.

Doğa Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimde açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen “ 2023 Eğitim Vizyonunda Erken Çocukluk Eğitim Hizmeti Yaygınlaştırılacak” hedefi ile 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak. 2020 yılında ülke uygulanması planlanıyor. Bizde bu hedef doğrultusunda “HAYDİ” projesi ile Samsun’ da bu eğitim kademesinin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesi eğitiminin öneminin farkındayız. Bu kapsamda Çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat isteyen ve ihmal edilmemesi gereken bir dönem olan Okul öncesi (0-6 yaş ) eğitimde okullaşma oranının arttırılması, toplumun bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, kamu ve özel sektörlerin yönlendirilmesini ve hayırsever katkısının sağlanması amacıyla “Haydi” projesini hazırladık” dedi.

Amaç Okul Öncesinde %100 Okullaşma Oranı

Konuşmasının devamında İl Milli Eğitim Müdürü Esen “Haydi projesiyle “Okulöncesi Eğitim” alanında hazırlanan yeni eğitim yöntemleri ve yenilikçi eğitim uygulamaları geliştirerek okullaşma oranını %100 olmasına katkı sunmak, toplumun okul öncesi eğitim ve öğretim alanında önde gelen sorunlarına yenilikçi çözümler getirmek, okulöncesi eğitim alanında yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizi yeni uygulamaları hayata geçirmeleri konusunda teşvik etmek ve eğitim - öğretim alanında en iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını sağlamak, okulöncesi öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini arttırmak, dezavantajlı öğrencilerin ulaşımını ve okulöncesi eğitime ulaşımında hayırsever desteğini almayı amaçlıyoruz” dedi.

İlk Olarak Okul Öncesi Öğretmenlerine Eğitimler Verilecek

Planlanan hedeflere ulaşmak için çalışmalara başlandığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen “İlk olarak okul öncesi öğretmenlerimizin yeni eğitim teknik ve yöntemler ile buluşmalarını sağlamak amacıyla öğretmen eğitimleri düzenliyoruz. MÜZİKODRAMA eğitimi ile oyun ve müziğin çocukların öğrenmeleri üzerindeki yeri ve önemini anlatmak örnek uygulamalar ile yeni uygulamalar öğrenmelerine fırsat vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.